自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 cbeyond 的帖子

請教咩牌子咩product, 點用?我又係點搽都係乾,肯定係有啲野錯左

子爵府

cbeyond 發表於 24-3-10 19:19
我自己洗面用l'erbolario艾絲棻洗面, 呢隻洗面本身已經係鎖水配方。
基本上, 我一年四季都係用佢, 完全 ...

其實HA/B5 我都有用,仲係用手工皂鋪頭買既,應該好純及成份好,但仲係乾,當然有改善,但咁用法,應該唔會好似我仲咁多幼紋。

你係HAB5 一齊用定每次是旦用一種,我會早B5 晩HA,但太乾時會兩樣都用,但唔知有冇先後次序?點知果樣野分子有幾大?

子爵府

cbeyond 發表於 24-3-10 19:19
洗完面後, 搽HA/B5, 之後用純露,純露跟自己喜愛就可以, 多數女性鍾意用玫瑰純露,當然仲有抗衰老的乳香 ...

純露是否買回來就咁pak 上面就得,要用其他野稀釋嗎?純露我無試過,好的,明天就去買

子爵府

cbeyond 發表於 24-3-10 20:11
我反而覺得手工皂店, 未必夠好。
我自己都DIY的, HA有分唔同分子, 分子越小, 先可以入到真皮層, 大分 ...

我都有加兩滴peptide 落HA/B5, 5勝,6勝, 植物神經都試過。你睇,我都真係試左唔少好野,但效果都係未如理想,好,等我試埋純露睇下點。
精油我都有自己溝,上堂學過點玩,玩左一輪跟住又無玩,因都要買幾多野,但每樽用得少少,未用完又過期。

100ml 你用一星期,真係好豪爽好,我都試下厚敷一星期,睇下效果。

子爵府

cbeyond 發表於 24-3-10 22:06
我唔會買100ml之類size純露, 我買係500ml /1L咁買
街外100ml一樽純露應該都要過百, 我買1L$3xx-4xx, 用 ...
要呀,一般要過百/100ml

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊