親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

之前坐過2次去日本, 基本上都ok呀

仲坐過肯雅航空去曼谷,果陣又係平到嘔

寶石宮

kachun0123 發表於 22-10-1 09:00
係去程時間差啲, 如果book佢, 就可以早一日出發, 放工出機場冇咁趕, 第2朝就可以去玩, 玩多大半日。
...

佢地時間係差左少少, 但平好多, 所以我唔介意坐呢啲airline

寶石宮

kachun0123 發表於 22-10-1 13:46
係呀, 睇緊機場附近酒店, 都係幾百蚊一晚, 第2日中午出發去芭堤雅, 仲可以早幾鐘到。 唔坐夜機, 我會 ...

機場咁夜唱錢, 買電話卡都會有架

有洗衣機既酒店唔知喎, 但始終疫情就算有唔敢用

寶石宮

kachun0123 發表於 22-10-2 13:45
最底嗰層唱錢咁夜可能收舖啦。

我去成9-10日, 怕啲衫焗到一喼臭。 諗住用消毒葯水洗一次空機先。

就咁攞行李果度會有得唱, 唱住啲先, 出到去再唱

寶石宮

kachun0123 發表於 22-10-2 22:34
另請問坐大巴入芭堤雅, 係去到機場買飛,還是要上網book?我未試過坐大巴。

Thanks.

我之前夜機到, 第二日入去係上網買定飛既
如果你早到有時間就可以去到先買, 職員見車full會睇有冇人一齊夾包車入去

寶石宮

MissMaMa 發表於 22-10-16 07:13
去首爾坐787,飛機餐仲好好食

我坐過佢兩次去日本, 一次去曼谷, 全部旺季去機票好平
買左佢easter曼谷, 有promo 復活坐business堅平抵過坐泰航, 係時間差少少

寶石宮

yuyu.c 發表於 22-10-16 10:08

好懷念佢飛首爾同東京,當年$9000-2大1 cny去東京,$6xxx c ...

埃航2千有找東京, 千2泰國, 全部都係過年,復活節, 聖誕節真係抵到癲

泰航唔知, 唔平時間又麻麻, 而且我覺得佢機舊, 要揀都揀cx唔揀佢

寶石宮

MissMaMa 發表於 22-10-16 13:03
正呀,到時分享一下

咁你要有排等

寶石宮

回覆樓主:

我係今日回程, 上星期五去程架機新過今日回程, 但都係見到歲月痕跡 , 但回程果一架可以用殘去形容

我果張商務係3千3, 其實見最平經濟係16xx, 不過要早多2日去要請多日假唔想同同事爭, 真心呢個價抵坐

去程得9個人,個餐係一盤過咁上, 叫左蝦好食, 但根本太夜食唔落

回程坐爆人, 餐係係逐碟上, 仲有推車仔比你揀要生果/芝士/甜品, 叫左牛 & 三文魚, 牛麻麻但三文魚估唔到咁好食 , 仲有要試佢柸埃寒塞俄比亞咖啡, 好飲

*頭2張相去程, 尾2張相回程
attach0/tmp/phpbHJQ1K
attach1/tmp/phpENAudV
attach2/tmp/php1LAsp5
attach3/tmp/phpMJ4BBf

寶石宮

Acealice 發表於 23-4-11 19:38
機位係咪闊好多?睇到有人搭間business class 但係唔知幾錢一程

係好闊落有3個窗咁闊, 仲可以躺平

佢最平係3千3, 唔計佢坐位保養同時間差既話都ok既

寶石宮

double-w 發表於 23-4-13 13:38
多謝大家的回應,我買的是經濟位,去年12月買價格是一千四百幾,不可以預先選餐
另想問洗手梘,消毒藥水是 ...

千四好抵呀
餐係上機先揀
你講果啲都可以跟身呀, 不過就100ml以下

首頁

尾頁

跳至