自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆:有冇人會生完bb 就去旅行

做咗媽媽好忙好多嘢做,仲掛住玩!

peggypeggy820    發表於 16-7-4 12:51
CheungKeeKee    發表於 16-7-4 12:31
bebe12hk    發表於 16-4-18 22:54

水晶宮

引用:我個人覺得,+如果有信得過既人湊bb+佢地又

原帖由 shelliemaymayma 於 16-04-18 發表
我個人覺得, 如果有信得過既人湊bb 佢地又ok 既, 點解做媽媽唔可以用少少時間享受自己生活, 唔通之後果2 ...
而家講緊NB, 唔使講到廿年後咁極端!其實你要放低去幾耐都得,但NB同半歲既bb已經差好遠!NB要好貼身照顧,一晚起幾次身,呢啲係做父母既責任!

水晶宮

引用:Quote:原帖由+zola+於+16-04-19+發表其實一

原帖由 shelliemaymayma 於 16-04-19 發表
咁我答下你啦。

當然想要bb, 會愛鍚bb, 都預左困身, 但我個人認為, 請況許可下(有兩個大人照顧bb, 會 ...
其實你決定咗,有乜嘢好問,貪俾人插咩!我反而唔會唔捨得bb, 叫我交俾我媽湊另加工人support,我一百萬個放心, 仲放心過我自己湊,但我就做唔出響NB階段要最貼身照顧既時候交個波俾人,要老人家捱更抵夜咁睇住個bb! 雖知道幫人睇bb責任重大,一個有責任心既人會好緊張,我就唔會俾我媽咁辛苦!

natjosejim    發表於 16-4-19 17:34

水晶宮

引用:回覆+shelliemaymayma+的帖子呢到好多人唔

原帖由 Littlecatta2013 於 16-04-19 發表
回覆 shelliemaymayma 的帖子

呢到好多人唔同諗法,有d要堅持bb大d一家人一齊去,唔可以掉低佢,總之無論 ...
我見到呢度好多話半歲後會咁做/試過,主要係等bb大少少,咁好正常!又唔好斷章取義,冇乜幾個話要全天候照顧!

首頁

尾頁

跳至