興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

尋日我又再收到傳心師電話, 佢話收到好多關於離世動物既case.
當然聽到個心痛一痛,覺得生命真係好脆弱. 所以大家真係要好好珍惜身邊既小動物. 無論你養佢既時間係長定短. 佢既生命裡面就只有你一個.
而我再同傳心師提到妹子既問題
由於妹子真係好頑皮. 佢成日痌臭臭係砂盆邊邊,唔痌係中間. 搞到我每日都要抹到C咁滯....
傳心師同我講"佢投訴話你放佢出黎既時間太短"
我係為佢好呢, 因為我要佢食哂D糧先比佢出黎, 唔係一陣吉仔果D為食貓又偷佢D糧食(妹子腸胃唔好,所以佢食既糧又係唔同既,仲要好香)
傳心師叫我慢慢同傾, 仲話動物係唔會理你係為左比佢食哂D野先定點.總之你放其他貓都唔放佢就係我唔岩 mouth:
咁好啦,之後我就收左線. 我就開始同妹子傾計."妹子,你乖啦. 痌臭臭要係盆中間,唔可以係邊邊度痌架. 媽咪要每日咁抹好辛苦架,你知嘛? 同埋你咁樣痌,D砂埋唔到會好臭架.妹子你乖丫.如果你唔再痌臭臭係邊邊位度,媽咪放耐D你出黎."
如是者, 我講左不下十次
當晚,去到第二日下午(即尋日) 佢真係痌左係盆裡面.
但尋日C6休息, 佢係屋企費無放妹子佢地出黎. 而妹子又再係咁樣樣勒... 我試下今晚又再同妹子講下睇下佢會唔會聽話先

男爵府

畀面勳章

而當日, 我都放左吉仔出黎,由於吉仔都好頑皮.所以佢同妹子屋企無人都係唔放出黎既(佢地破壞程度絕對係爆燈)
而果日放左吉仔出黎. 我同吉仔講"拿,你唔可以再去電視機後面,你之前跳左去果度,搞到D線甩左出黎.媽咪又唔識整返好.我又要等PAPA 返黎搞.比PAPA知道係你整既就會打PAT PAT架勒,吉仔你乖呀.出黎玩係可以,但係唔可以發哂癲咁跳黎跳去."
估唔到, 果日吉仔真係完全無跳去電視機後面(呢個動作係佢每日出黎都會做既基本動物,由於電視機後既位太窄,佢個噸位又勁所以佢一跑D線一定比佢蛋勁既後腳踩甩)
而當佢入廚房時,跳左上流理台,我一叫佢"吉仔,唔可以架,果度好危險架" 佢就會返落黎. 比著平時.... 你唔行埋去打佢PAT PAT佢都唔捨得跳返落黎.
其實唔知係咪真係識聽.... 但係佢地好似聽話左.希望佢地可以繼續乖落去.唔好要我每日好似捉雞仔咁就好勒.

男爵府

畀面勳章

carolyan882 發表於 12-3-5 02:23
今日搵左朋友幫手, 可以同到貓咪睇醫生, 呢個醫生比起上次個位好好多, 比我了解到我隻貓而家有咩問題, 點樣 ...

咁你呢排真係要辛苦d要好好照顧佢呀 ^^

男爵府

畀面勳章

Denbee 發表於 12-3-5 15:42
回覆 winky428 的帖子

我試了這位傳心師不太準確,我的寵物是已去世的。

男爵府

畀面勳章

winky428 發表於 12-3-5 16:06
吓?! 其實我都知未必百分百準的!
不過我都要問下 C6 俾唔俾先!
請問你可唔可以分享下你的過程呀?!

係啦,分享下. 我都八卦想知吓

男爵府

畀面勳章

emilyykyip 發表於 12-3-5 21:41
我也試了。一啲都唔準!

你都唔準... 點解會咁架...

男爵府

畀面勳章

bobohello 發表於 12-3-6 18:09
愛猫已經離開了

RIP

係屋企走定係係CLINIC 走?

男爵府

畀面勳章

ffffcecilia 發表於 12-3-7 20:44
我家賓尼兔在2月10日診所去世 我老公係11日晚上9點見到佢坐在梳化上 跟著走向大門 老公後來講比我聽 我 ...

你可以見到佢???
你識傳心??

男爵府

畀面勳章

isa_ty 發表於 12-3-7 23:11
貓貓住了五日醫院,星期日接了回家,每天吃一次薬,遲些可能要在家同他打針。以後只可吃配方糧。

...

我隻老貓都係要食配方糧...
連小食都唔得, 有時真係唔忍心佢只係可以食一種糧咁慘..

maoball  我個隻都係  發表於 12-3-12 11:24

男爵府

畀面勳章

minnieyypl 發表於 12-3-8 03:10
好彩一兩個月後情緒穩定返就無樹!

可能果陣岩岩亞女出世,你未適應姐.
加油, 貓貓需要你既愛架
雖然我未做人媽媽, 但我唔會對佢地有討厭既感覺
因為養左佢地咁耐,我當佢地係屋企一分子.
將來有小朋友, 貓貓都係小朋友既屋企人架黎

男爵府

畀面勳章

bobohello 發表於 12-3-8 10:11
已安排星期6 4:30火化

唔好太傷心,貓貓都唔想你咁傷心架

男爵府

畀面勳章

引用:見到咁多JM話怕學左動物傳心術(簡稱AC)會同

原帖由 CMRC0623 於 12-05-01 發表
見到咁多JM話怕學左動物傳心術(簡稱AC)會同到第二D空間既朋友溝通, 希望喺度同大家解釋一下既~~~

而我學左 ...
絕對認同

男爵府

畀面勳章

hello!已pm比大家, 如果收唔到pm既話我知丫

男爵府

畀面勳章

回覆:貓貓離去-已分享傳心術過程在P.6-追加-自己同貓貓傾計P.17

Send . Pls check pm^_^

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Whitebearbear+於+13-03-18+

原帖由 meko~ 於 13-04-16 發表
我都想要資料
Pm u already

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+meko~+於+13-04-16+發表我都

原帖由 louis_em 於 13-04-16 發表

男爵府

畀面勳章

引用:可唔可send+埋動物傳心師資料俾我?thx!

原帖由 ching-cat 於 13-04-16 發表
可唔可send 埋動物傳心師資料俾我?
thx!

男爵府

畀面勳章

引用:請問可唔可以都SEND+傳心師O既資料俾我呢?+

原帖由 carmenlau125 於 13-04-16 發表
請問可唔可以都SEND 傳心師O既資料俾我呢? 唔該晒~~

男爵府

畀面勳章

引用:我都想要傳心師資料呀!+Thanks!!!!!!!+

原帖由 lemonfish 於 13-04-16 發表
我都想要傳心師資料呀! Thanks!!!!!!!

男爵府

畀面勳章

引用:可以pm傳心師資料比我嗎?thx. +

原帖由 Moist 於 13-04-16 發表
可以pm傳心師資料比我嗎?thx.

首頁

尾頁

跳至