網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

唔該想淘件老人用品,但揀了兩間廠,都話不發給香港,請問係咪收貨地址一定要寫大陸集運公司,我諗住買一件唔駛用集運?!

有一間,我問客服,佢就話登記時求其寫個大陸地址,但另外通知佢香港地址,佢就會用順豐發貨比我?!

應該點做呢?

請問係咪淘寶有D賣家唔可以直接發貨香港?

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-6-26 16:50
無謂研究佢地乜原因唔寄香港,用私集乾手淨腳,唔洗同佢糾纏係香港定唔係香港,晒自己精神~
...

請問用邊間私集公司好呢?

收貨人地址係咪寫私集公司大陸地址呢?

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-6-26 20:49
我唔係用過好多間集運,依家用 hotbuy,對上用新世代,我覺得新世代會簡單 D,又有 app,新手用果陣會覺得 ...

唔該晒! 等我睇吓先!
因我買一件半件,以為用官集就得,點知佢唔發香港!

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-6-27 09:45
你買果件貨如果係包郵,落單果陣銀碼冇錯,你揀左香港地址揀左官集,可以直接付款,唔一定要預先旺旺賣家 ...

因為我打了香港地址,想比錢,但拍唔到,我就問客服,佢成日話可以寄香港,但原來你有一段文字彈出來好似話唔寄境外……
我試揀同款貨但唔同廠,又係話唔寄境外……

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-7-8 09:46
便利店自取最好避免用,你件貨要排隊等有位先可以入到舖頭,件貨尺寸大左又入唔到舖頭,好多 JM 用到講粗 ...

多謝JM指教,我淘寶第一件貨已上星期二晚取件,我就用Buyup, 佢又係有apps!
請問如果叫私運送去公司,通常係咪比自取時間加一天或者要加二天才送到呢?

首頁

尾頁

跳至