婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

順淇自然 發表於 16-5-4 23:07
所有家庭費用都係我兩公婆負責,請個工人要煮埋飯俾佢食同佢個女食,既然分得咁均真,AA制請工人都公平啊!
...

其實點解工人會聽奶奶話多於你?呢點你要諗下點解

你唔想c6難做,咁你就要委屈自己,因你c6暫時無打算同你一起作戰。

樓主,所有嘢都係有利有斃,正如你做wm有好的地方,也有不好的地方,不如正面d諗,多d人錫bb係好,現在好多工人都掉下bb,由bb在床仔或自己玩,成個自閉咁,而工人自己玩電話,奶奶帶小朋友出街活動,都比這樣好

心存善念    發表於 16-5-7 12:38

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我頭先八卦下樓主的舊post, 因為有jm話佢係住奶奶間屋,睇完「delete 」果個post真係明哂,其實未結婚已同奶奶有衝突,而你老公也實在無能,事實係你們真係無能力,而你個工人聽你奶奶話係人之常情,邊個先係真正的老細佢係識分

你警告工人俾奶奶睇唔係唔得,不過你記住打狗都要睇主人呢個道理,得罪奶奶你唔會有好處。

咸蛋三寶飯    發表於 16-5-5 20:35

首頁

尾頁

跳至