親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

GaryF

我都諗緊暑假去,可否請教你,點解咁選擇自由行而唔跟團?當地治安如何?消費邊樣便宜些?

原文章由 GaryF 於 08-3-28 13:32 發表
Tks all.
我上網睇過都覺得Tanjung環境好d, 而且我會出市區, 所以我會選近市區! 近排有無人住過呢? 好似都好近機場?
另外有咩飲食推介, 例如食海鮮, 串燒...
又有無咩商場可以Shopping? 有無 ...

侯爵府

GaryF

其實仲未有具體計劃,等過咗 Final Exam先 ,不過咁啱見到你個post咪上嚟交流吓。你都講得啱,凈係導遊費都幾係($$$ x 4),不過我份人又好驚青,所以揾你俾多d料我先同c6商量。你打算7月去定8月去呀?

原文章由 GaryF 於 08-3-28 18:17 發表
水晶樹媽媽,
因為我見呢度好多媽咪都係自由行架, 好少見有人跟團!
同埋我諗沙巴好細呀o者, 應該自己去都得, 所以我選酒店都會近市中心d, 方便自己出去搵食! 同埋多數都係水上活動, 跟團都係自由活動 ...

侯爵府

GaryF

我慘過你,我老大今年小五,要考呈分試,唉,往帝唔急,急死我呢個太監。 so有時悶悶地surf上網,睇吓人地d開心嘢。咁我指意你報料我知嫁啦,thanksssss

原文章由 GaryF 於 08-3-29 13:37 發表
水晶樹媽媽,
Final Exam~~估唔到我地同病相憐喎!
妳小朋友幾多歲呀?
我打算一放暑假就去啦, 希望加幅唔會咁勁嘛!
我依家上網搵緊料啦, 有咩正野到時講妳聽啦!

...

侯爵府

GaryF

收到啦!唔該晒 ,小一唔使咁緊張,倖大家一個適應期,唔係會嚇親佢,睇嚟你勤力過我(搜集資料)

原文章由 GaryF 於 08-3-31 13:29 發表
水晶樹媽媽,
我仲慘啦, 小一考試我仲驚過佢呀! 我相信佢未識驚囉!
我pm左個舊post比妳呀, 係我以前save起的, 好多資料睇呀, 我依家都睇緊!

...

侯爵府

GaryF

我都話你勤力過我啦
出書嗰日記得俾本我收藏呀

原文章由 GaryF 於 08-4-7 08:36 發表
Calvin仔媽媽&portiabb,
pm左啦! 不過其實只係一個舊post!
但係我依家做緊一個大project, 就係將所有我睇到返黎既資料整理好, 做一本天書!
哈....呢個project係咪好偉大呢...我會盡快完成, 希望早日面世啦!:joyou ...

侯爵府

GaryF

多謝你send 條 link 俾我,果然係一個勤力嘅好學生 ,錫啖先 。不過我好期待你本天書面世

原文章由 GaryF 於 08-4-8 14:42 發表
我會7月中去呀...一放暑假就去! 唔駛plan咁耐呀嘛, 我盡快完成本天書啦, 咁妳5月都去得架啦!

侯爵府

哇!無上嚟幾日,熱鬧咗咁多,GaryF 好多謝你 PM 咗 d links 俾我,不過我最想要係你本大作
[email protected]

呢排年結,做到死吓死吓,旅行d 嘢要 set aside 住,GaryF 你有初步計劃未?喂邊間 book package 平靚正記得 down聲我知,仲有物嘢橋妙要教我呀!

侯爵府

我呀........我呀.......... 我未有agent啲料,謝

原文章由 GaryF 於 08-4-22 13:44 發表
所有要天書or Agent資料既媽咪, 我已經send晒啦, 收唔到講我聽!

首頁

尾頁

跳至