自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

bks2014 發表於 21-9-24 22:44
新聞話貨車司機短缺,英國某些超市冇貨賣。千多個油站冇油可加要關閉,有開門營業的油站也實施配給(ration ...

我有問剛過去嘅中同要唔要入定貨。但佢哋無答我。
其實我都想知真係實係點?有無親戚朋友講下實況。
其實咁缺司機,真係大把工等住香港人過去做。

水晶宮

Kmee@@ 發表於 21-9-24 23:27
我仔話一切正常。

水晶宮

sasa@uk 發表於 21-9-25 05:20
有d 貨缺,好似礦泉水
但日常貨唔算太大問題

咁就好,都想大家好。
我睇新聞講到咁,其實英國咁大,都唔會一樣咁差。因我係fb見舊同事係後花園曬咸魚同爉肉,仲係着短袖。亦四圍去玩。

水晶宮

winwin1110 發表於 21-9-25 04:00
你地好關心英國

正常啦!香港俾英國統治過。身邊移民嘅,大部分都係去英國。關心係正常不過嘅事。

而且,只是互相關心姐。英國都一直關心中國同香港,而且想插手事務添!

如果香港人成日post孟加拉嘅新聞,我先覺得怪

水晶宮

coconutchung 發表於 21-9-27 14:55
我自己淺藍,有時候都擔心問啲已移民的朋友佢地點,自己真的出於關心,但對方未必想答,啲黃有時會諗是否 ...

我同你一樣喎
無論乜色,我都想大家好。而且呢個社會唔應該只兩種顏色。
真正嘅民主係可以和而不同,而大前提係放下詛咒別人的心和口。

水晶宮

Jesshku20 發表於 21-9-27 16:13
如果個個都有你咁識諗就好, 唔使好似BK呢度咁日日有人出POST 串/鬧/妒忌/睇死 BNO人, 又唔使好似連燈咁笑m ...

我本身係基督徒,但身邊好多黄嘅基督徒自己變成咒罵別人的人。反而係一個無神論嘅好朋友send 咗

https://youtu.be/tT0UJr-hPn0

令我豁然開朗。大家只有埋怨和憎恨,望記了感恩香港

水晶宮

okgoodla 發表於 21-9-30 23:06
真係要出army!
應該啦, 解決問題最緊要! 無油等於無左對腳, 好大件事!
...

我細路同學仔話無乜影響

首頁

尾頁

跳至