自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

angiehouse 發表於 21-8-14 14:34
一定有幫助,沖涼又凍又熱對血管系好好,不過要受得
okay架。我都係由對腳開始慢慢沖凍水咁淋上去,當幫自己減汗。

水晶宮

72leelily 發表於 21-8-14 15:52
6月頭跟健康旦做運動扯傷副韌帶
又係醫了不少錢
以後小心揀自己應付到
果時有朋友做開通淋巴減肥,佢都教我沖涼按(搣)大脾內側位。

我由細到大都成日好易咬柴整親架,連搭巴士,架巴士一開我都會扭傷手腳。。。我諗我腳腳咁耐都係新傷舊患係咁loop。我公司都有擺個網球响枱底碌腳,公司坐多,次次行去交文件去影印隻腳都堅痛。。。

水晶宮

uglytwins 發表於 21-8-14 23:05
我屋企人睇政府醫生,食左半年藥,因唔想食成世藥,自己停藥,不過佢停藥期間食麥皮、魚油omega 3、黑蒜, ...
如果我有得咁就好,一年覆一次診又唔駛食葯。

水晶宮

junzi_HK 發表於 21-8-14 22:39
我唔肯定你係筋膜炎定其他。
筋膜炎係屋企碌波仔就可以,買個網球或高球,每晚坐係度碌嚟碌去。壓落去要有d ...
我都有日日碌網球吖。公司枱底我都擺咗個嚟碌腳,但只係碌果吓覺得好爽,碌完轉頭都係痛。

水晶宮

junzi_HK 發表於 21-8-14 23:31
你肯定係筋膜炎?
唔係坐骨神經痛?腰骨痛?
我條腰冇痛吖,頂多間唔中膝蓋會痛。都有懷疑係咪年半前响街跣低整到啲骨,咁果時我又真係屁股直接撞落地坐低。果時屁股骨同腰骨又堅係痛咗兩個星期,之後佢地唔痛,過咗一個月就開始腳跟痛,就咁痛到依家。

水晶宮

sylvanian 發表於 21-8-14 23:47
我同你差唔多,我身體檢查話高膽固醇,醫生開藥,食左一個月藥,指數已降至4.X。

對我黎講,食左一個月藥 ...

就係第一個唔信體檢中心份報告正正就係專科醫生。唔係我唔信,唔信都唔會駛幾千蚊睇專科啦。

水晶宮

junzi_HK 發表於 21-8-15 08:55
身體有疼痛唔一定係整親,可以係勞損、遺傳。坐得多、姿勢唔正確都會引起疼痛。

做d運動,唔好諗自己有咩 ...
多謝您。

水晶宮

豬比媽媽 發表於 21-8-15 22:25
請問有食膽固醇藥嘅jm,你哋食藥之後有冇頭痛腰背痛等副作用……
同埋你哋係食邊隻牌子?
感謝
您同醫生講會好啲喎。我食緊果隻都有話食完有機會有頭痛、眼瞓、少少冇胃口同有肌肉痛。我就冇乜反應,但食頭一個月我就食親都會有啲虛脫暈,醫生就嗌我臨瞓至食會好啲。

上網話膽固醇葯一定要醫生調葯,同牌子每個人食既反應唔同,有啲對果款葯副作用零舍勁,真係會搞到肌肉出問題架。所以同醫生講,睇佢會唔會同您轉其他葯。

首頁

尾頁

跳至