自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

去親街既厠所換片,一定喊!!!今日去迪迪尼,帶佢入toilet換片,一入就喊,夾硬除左佢條褲,喊到拆天,一個人攪佢唔掂,要抱返出去搵人幫,最後係厠所門口夾硬換,一路換,一路驚比人影相,以為我係b6,唉…點算好!!!

大宅

引用:育嬰室呢? +

原帖由 Jayelle 於 13-05-06 發表
育嬰室呢?
都唔得,一見到換片個位就喊,都唔明點解,一出街要2個人先攪得掂,今日換學習褲都攪成咁,開左大都唔知點!!!

大宅

回覆:ilikethis2005 的帖子

真係好怕,全程呀仔喪喊,我就抱住冇著褲既佢,拎住條學習褲,佢條面褲同對鞋,出到厠所,個friend係20米外,我仲要大叫佢幫手,佢都嚇左一跳,好醜!!!唉………無奈!!!入女厠前我都有諗過推車仔同個friend入傷殘人士厠所算,因為驚呀仔喊,但係個厠所鎖住,入唔到,估唔到攪成咁!!!

大宅

引用:Quote:原帖由+Jessie@Flora+於+13-05-07+發

原帖由 Tracy_1008 於 13-05-07 發表
咁係屋企都唔可以入房換呀?
我果件有時係房都唔得,要出廳換,唉,睇佢心情,我覺得我個仔係污糟貓,洗面抹手有時都會逃跑!!!!

大宅

引用:唯有快手快腳搞掂佢,由得佢扭一陣計

原帖由 wcpcelia 於 13-05-07 發表
唯有快手快腳搞掂佢,由得佢扭一陣計
最慘係,厠所裏面,個個望住,好似我虐待佢咁,個傻仔又爭扎得勁,驚跌左佢落地!!!以前試過用殘厠,兩個人係bb車上面換,佢都係咁喊,我真係唔明點解佢會咁!!!

wcpcelia  都係要快手快腳,無計  發表於 13-5-8 07:45

大宅

引用:同BB出街,稍有不慎,便被影上+網!可憐我

原帖由 小咩媽媽 於 13-05-07 發表
同BB出街,稍有不慎,便被影上 網!可憐我哋呢D冇曬符嘅媽媽擔驚受怕會唔會俾人影抵!:i ...
係呀,睇過吉野家段片,當時真係驚!!!呀仔又喊緊,厠所又係隔離,驚比人拍,然後加埋d旁白,我就慘啦!!!

大宅

引用:bb+係咪有空間恐懼症?不如預備定啲玩具或

原帖由 yau_grace 於 13-05-07 發表
bb 係咪有空間恐懼症?不如預備定啲玩具或食物引下佢,睇下得唔得?
我都唔知,基本已經去到,一推門入就喊,下次我試試!!平時去街,我多數揸車,係後坐換佢係冇問題,係用公共設施就出事!!!

大宅

引用:用+pull+up.++企係度換得唔得+?

原帖由 sasa@uk 於 13-05-07 發表
用 pull up. 企係度換得唔得 ?
用左,驚到lup左新先扯走條舊,抹都冇抹,好彩唔係開大!!朋友忍唔住問我係咪咁濕,一定要換!!唉!!!

大宅

引用:仔仔幾大?+希望佢大少少會冇咁抗拒

原帖由 華妃 於 13-05-07 發表
仔仔幾大? 希望佢大少少會冇咁抗拒
呀仔歲半,過左一歲就已經係咁,依家歲半,情況越來越嚴重,同埋反抗得太勁,我唔敢勉強,驚整親佢!

首頁

尾頁

跳至