自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

盧宛茵(Madam Lo)爆早年拍劇時曾被某男藝人出言羞辱,盧宛茵說︰「我覺得畀人白眼,喺某齣劇佢做我老公,拍完睇Playback,導演都收貨,但呢個人話我無表情、無反應,唔知做緊乜!」

Madam Lo回想當時錄影廠死寂一片,自己就難忍怒火走出去致電監製打算辭演︰「我叫佢寫我移民外國或者歸隱,但佢叫我繼續拍。做演員有時就係咁,點都要做落去。」現場有觀眾呼籲Madam Lo開人名及劇名,她卻回應︰「唔得!畀人知會嬲,我唔想樹敵,我好大情大性,但我又諗如果我係汪明荃,佢又會唔會咁對我呢?」

有無jm知係邊個?

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

Madam Lo指該名曾侮辱她的男藝人現時仍在行內活躍,但與對方之後沒有再合作。
Madam Lo直言︰「咁多年來,我覺得遇到咁嘅事好深印象,之後與對方也沒聯絡。當時無喊,唔係我小器,演員情緒最緊要,無mood就好難做,好在我夠堅強!」
係邊個?

侯爵府

Madam Lo多才多藝,扮小鳳姐

APIGMA    發表於 19-8-21 15:29

侯爵府

sixfourtoo 發表於 19-8-21 10:08
第一個都估 SUMMER RAIN
Madam Lo說這是二十多年前的往事,《鬥氣一族》同夏雨扮夫妻是31年前,加上近年夏雨唔算活躍...

侯爵府

bobo88hk 發表於 19-8-21 10:40
睇佢樣好世界仔 好奸 有朋友醫院撞過佢對佢微笑佢對眼生係額頭串到嘔
邊個?

侯爵府

Madam Lo話之後無同佢合作拍戲,但佢夏雨唔只拍過一次戲,似唔係夏雨
廿幾年前只係合作拍過一次時裝劇,有高雄,鄭則仕,會唔會係佢地?

首頁

尾頁

跳至