美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

jutau 發表於 18-7-29 22:06
處理凹凸洞而家最新技術係咪做 enlighten加 蜂巢頭?我見之前都好多人係去做 Scarlet RF, 除咗凹凸洞仲可 ...

如果你係有好多時深層凹凸洞,scarlet 係一個好嘅選擇。
我多年對抗凹凸洞嘅時候仲未有呢一部機,所以我就係用電動微針做改善。
基本上做得改善凹凸洞嘅療程就會附帶面紅呢一個問題,呢個係必然,冇得避免

男爵府

csy_0101 發表於 18-8-2 23:22
請問大概幾錢一次,同埋要做幾多次

做幾多次就要視乎你嘅斑有幾多。
價錢就視乎你係邊一間美容院。正常價錢嘅range pico : $2800-$3500, q switch 1064 : $1000-$1500

333s    發表於 20-1-31 09:26

男爵府

tracy_lui 發表於 18-8-3 17:34
我今日有聽你話,真係打咗大約10粒左右結焦試吓先!其實我打左兩次pico都真係淡左好多! 上次治療師見我皮 ...

唔好客氣啦!我其實都係將自己識嘅嘢分享下咋,唔一定啱㗎
證明我護士朋友講得啱,pico 唔係打得大度數就代表有效

男爵府

anabbb 發表於 18-8-4 00:20
明白!
咁excel v 同vbeam 係咪功效一樣去紅血管,只是機名稱不同,vbeam可以代替excel v?

廠唔同。如果係針對荷爾蒙斑嘅血管問題就兩部機都冇分別

男爵府

kaykaypat 發表於 18-8-3 18:35
我想問下之前睇過皮膚話暗倉印已經好幾年退吾到變左黑色色素...做左果酸同彩光一排都見無乜效果, 係米 ...

黑印?q switch 1064 已經可以改善到

男爵府

anabbb 發表於 18-8-4 13:58
唔該晒!咁可以分開2間,慳返D

要兩邊走囉。不過如果同一間佢哋$ 30,000 plan個價錢折左,應該同另一間冇乜分別喎。如果$15000plan 就應該係尖沙咀平啲

男爵府

kaykaypat 發表於 18-8-4 13:11
可以pm 我邊度有q switch 1064嗎同價錢幾多度?

呢度我唔會介紹去邊一間美容院的。如果你想知我去邊間,就自己PM我啦

男爵府

南丁媽咪 發表於 18-8-4 12:52
我準備做scarlet,醫生話會紅腫一日
唔知第二日可唔可以返工?
我想問我有冇咩要做例如多d保濕facial?

做之前保濕,做完果一日唔好敷任何保濕mask, 第二日先開始敷。
如果你係做凹凸洞,做得夠狠嘅話,有機會腫兩三日喎,不過應該照返到工嘅。穩陣起見就星期五做囉

男爵府

mao2008 發表於 18-7-28 22:41
唔該晒你呀,我都唔識係深定淺

你唔算係好深嘅凹凸洞,不過整體毛孔都係粗糙,所以pico 蜂巢頭應該都啱做

男爵府

kaykaypat 發表於 18-8-6 15:22
想問下1064 q switch 會結焦嗎? 容易反黑? 我皮膚比較乾有d驚反黑 如果去暗倉印一般做幾多次? ...

如果打1064結焦,正確嘅波長應該532。其實儀器係死嘅佢唔會無端端令到你返黑,主要都係睇吓部儀器嘅穩定性同埋治療師嘅經驗。所以唔好貪平就打埋啲唔知乜嘢嘅激光機囉

男爵府

aaron626 發表於 18-8-7 10:44
如果我本身比較油性皮膚, 毛孔大, 易出粒! 之前做過1064, CO2, GEO LASER, 好乾咁我用DOUBLE SERUM, 蝸牛精 ...

你通常幾耐做一次?
我反而覺得你可能激光之後搽得太多野,皮膚吸收唔到咁多。如果係油性皮膚,其實蝸牛精華唔可以搽得太多
泛紅可能打excel v效果仲好
如果係油性皮膚,我建議你買一套家用peel, 比較溫和咁去控制油脂線,每個月淨係打一次laser就已經足夠。

男爵府

kaykaypat 發表於 18-8-7 12:47
之前你建議我暗倉印可以打q switch 1064, 我想問下即係係米要打波長532?
...

唔需要,只打1064 q switch 足夠。
因為黑色暗瘡印其實都係深層,唔適合打532

男爵府

aaron626 發表於 18-8-7 11:07
回覆 MongLeung 的帖子

我一個月一次LASER....

其實呢啲開架品牌嘅防腐劑含量係非常之高,我已經冇用好耐啦!轉晒用醫學品牌。價錢平啲而且質素比較有保證。
乾都要睇下係咩原因。打完激光後嘅乾其實只要補水已經足夠,反而滋潤嘅嘢就唔適合

男爵府

kaykaypat 發表於 18-8-7 13:54
我想問邊只醫學品牌補水好? 適合做完laser 用?

Phyto c ,一隻好耐歷史嘅醫學品牌。奉勸去佢哋Facebook問吓正式授權嘅店舖先好買,水貨店平果少少,用到塊面爛或者用咗假貨就得不償失

男爵府

tracy_lui 發表於 18-8-8 18:53
我都係呀,雖然去斑效果好好,但總係會出暗粒,可能要大約兩星期先好返
...

其實皮下底層受到刺激, 一定會有返啲反應嘅。通常做多幾次皮膚就會適應咗,就無咁大反應㗎!

男爵府

Yeungliwai 發表於 18-8-8 22:07
請問做完pico(單頭), 除咗唔好曬,唔好搽美白嘢,仲有咩要注意?去泳池游水,可以嗎?
...

頭兩日唔好囉,之後應該冇問題

男爵府

issactmaria 發表於 18-8-14 08:54
樓主説得對,打斑做得幾次後,皮膚慢慢適應,就算打的度數大了,downtime 情況亦無嚴重了!
除了保濕外, ...

食補充劑會唔會消化差咗?

男爵府

奀豬mami~~ 發表於 18-8-11 01:31
你好,我岩岩試左打enlighten pico加excel v,因為勁多荷爾蒙斑同雀斑,治療師話我豈碼要做5次先同到少少效 ...

通常打完激光頭兩三日覺得斑深色左係完全正常嘅!
其實反白嘅原因通常都係部激光儀器穩定性唔夠又或者操作嘅人唔小心,所以如果揀一間比較有經驗同埋投資靚機嘅醫學美容就唔需要太擔心

男爵府

sabun 發表於 18-8-14 13:29
樓主,呢個cream夠保濕鎖水嗎?妳用那款cream?

我夏天用佢都夠

男爵府

kaykaypat 發表於 18-8-28 19:43
hello之前問過暗倉印. 你建議我打q swtich 1064. 今日去美容所治療師話我果d係紅印 叫我打long pulse ...

如果你啲印係黑色,就要打q switch 1064, 但如果係紅色,可以打針對紅血管嘅vbeam 或excel v。
1064 long pulse 主要係做增生骨膠原,亦都可以減淡唔係好嚴重嘅紅印。

首頁
12345...8

尾頁

跳至