懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

Ma12345 發表於 18-9-5 22:00
落左我覺得自己好衰,醫生叫我生,我又覺得自己未Ready

落咗之後,一定解決到問題?你慢慢冷靜落黎諗下點規劃,一間公司有男有女,總會有女人要去生bb,而且你有咗,公司唔會炒你,份工係可以保住的,有料有心的話,有bb都可以好出色,大學報咗,到你有需要時,我唔信冇得申請暫時停學,之後再讀番,幾多人因百萬個原因停學一輪又番去讀啦,辦法總比困難多,你冷靜落黎,先會諗到解決辦法

幾年前大陸有個媽媽都係邊湊仔邊完成咗個學位

有bb係緣份,我之前流紅,醫生話我作小產要留院觀察,我即時驚到喊咗,成日求阿b要堅強,唔好離開我,明知好多人初期係陀唔穩手會冇咗,醫生講數字講到唔係咩特別事咁,但佢已係我血脈相連嘅生命,我極唔想冇咗阿b

有次去醫院覆診,有個媽媽唔知係咩原因,個胎唔要得,要食藥流組織出黎,最慘係要留嘅組織要先雪喺雪櫃,但唔可以放冰隔,直到下次覆診帶番去,我聽到都心痛

然後走時等(emoji)嗰陣有個女人呢埋喊到好淒涼,唔知係咪同一個人,佢呢埋咗都聽到佢喊得好大聲

我覺得既然有咗,順其自然,一開始你向壞嗰邊諗,所以覺得佢係你嘅負累,但其實佢都可以係你努力嘅動力,要堅強呀!

別墅

Ma12345 發表於 18-9-5 23:40
我做Freelance ,好難得儲咗一堆客,生仔就要從新開始,如果係全職就真係唔煩,但我真係涯左幾年先儲返嚟 ...

原來係freelance,咁唔怪得了,你一定要振作呀!有d有咗可以再搵番,所謂留得青山在竹,哪怕冇柴燒,但有d野,冇咗就後悔內疚一世。

我都知始終針唔吉到肉唔知痛,呢幾年你一定好辛苦。

你慢慢好好咁諗清楚,做個唔會後悔嘅決定。

加油呀!

首頁

尾頁

跳至