自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

dorothy227 發表於 23-7-10 23:03
佢marketing 真係做得好,放Facebook ig d 嘢寫到幾好,我哋幾個相認中伏嘅家長,都認自己衰喺佢marketing ...

我有睇過,所謂「marketing」只係做靚個網頁+ FB出廣告,雖然我主力搵拔尖eng writing zoom,亦有留意佢應該課題較深,不過我搵唔到吸引我一次過俾錢嘅理由⋯

1,我小朋友本身都一線津小eng writing滿分或接近滿分,我都有自己搵tutor要求
2,睇唔到課程賣點
3,冇公司資料

樓主,我理解tutor係收費可以好貴,但值唔值都要對自己有相關保障,如果唔太瞭解,都最好先經agent搵,或搵d有公司資料(如地址)

珍珠宮

Kellytai 發表於 23-7-11 07:15
無得面授,得zoom 點解值咁貴? 最神奇係仲要收咩留位費 插班費+ 一比要比10堂

留位費收幾錢位? 佢勁 ...

我知好多中學補習都zoom唔平,當然都有實體。但實體堂full之餘要保持考試成績當為留位要求,留位費都係過千。

但樓主呢個就睇唔出有需要一開始俾幾千蚊學費。

珍珠宮

yurijm 發表於 23-7-11 08:26
我上網google八卦下
原來佢個網站有透露自己人不在香港、無實體店
時間應該有3年咁耐

留意番,佢只係遇啱疫情下多左家長留意zoom堂,而嗰類家長多數只識睇廣告、甚至只集中睇FB廣告

珍珠宮

averymom 發表於 23-7-13 01:34
見佢呈分試live (其實都係zoom) $5200/8堂,好誇張

願者上鈎吧! 佢主力喺FB出廣告,full到要waiting又留位都要出廣告咩?
FB又偏向多d英文未必太好嘅家長群,唔識比較下,真係以為佢名師卦??
之前所謂d名師而家都有開埋zoom,人地有埋實體堂(真係要交租),都未有佢咁貴,更加冇佢嗰類附加收費啦!

motiondesign    發表於 23-12-1 18:13

珍珠宮

LoveCorgi2 發表於 23-7-13 02:43
係FB都見到有啲英文老師嘅廣告寫得幾把炮,又話外國學校教過,香港嘅國際學校教過,雖然都估到如果係咁勁 ...

FB得啖笑,d補習group就係連2堂agency fee都冇條件俾,因為預左家長上完2堂都唔想用佢哋。不少FB補習「所謂老師」開個po都9588,成個po冇交代課程內容,甚至只係識po圖話d家長點樣多謝佢

而事實香港本身好多二線津小嘅英文老師發音都差(甚至錯),我小朋友跟NET學writing自由度好大、學得好開心,但現實外國老師真係唔瞭解香港考試一套,我都唔係為考試而搵英作補習,我想小朋友多想多寫。

我覺得搵得tutor係教英作時(唔係教oral),首要考慮清楚自己需求,更要考慮對方條件。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊