自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

同路,已經3個月都冇好過,叫做好過最初

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

copy69 發表於 22-7-12 22:39
科興,因為本身身體比較弱,唔夠膽打復必泰

同你一樣
宜家屋企食藥同維他命多過食飯
日日 做1粒鐘運動,經過呢3個月 我冇野望...第三針 唔樂觀

翡翠宮

copy69 發表於 22-7-13 13:02
你會打第三針?

冇辦法,可以唔打咩?

翡翠宮

copy69 發表於 22-7-13 13:04
你打左幾耐?有冇漸漸好啲,我做左兩个月針灸,好啲又差啲,都唔穩定

一樣
我諗我同你同時間,我都係打左3個月,仲有3個月就打第三針

翡翠宮

KKcocoleung 發表於 22-7-13 13:05
3月尾打第三針,打完唔係即刻出事,而係慢慢爆出來,皮膚容易敏感,依家仲爆濕疹,原本以為自己主婦手,睇 ...

我係即時出現問題 接力咁 已經3個月
上2星期,醫師話我好過之前喎

死唔死 睇足3個月 又醫生又醫師,未停過

翡翠宮

Kittymummy 發表於 22-7-13 13:48
我女唔會打第三針,岩先搵到工,公司唔迫針。佢同事有d都冇打,大不了唔出去食。
...

我唔為自己,都為屋企人

翡翠宮

Kittymummy 發表於 22-7-13 14:25
唔係仲信磚渣所講既野?中親都係打左,特別兩針,第三針既都唔少。
...

前日1個3針,其他2針
琴日全部都係打左3針

我只係為左屋企人,想食飯就出去食,想去邊就去邊,唔想佢地因為我掃興

慶幸,話就話3個月都有後遺症 但唔算係大問題

翡翠宮

KKcocoleung 發表於 22-7-13 14:28
睇醫生都睇窮

琴日睇完冇再約下星期,姐姐都問我點解唔約下星期?我話要考試。。。諗左一陣約左再下星期

我已經睇到熟晒

西醫每次 6,7xx. 睇醫生睇到窮

翡翠宮

LedTV 發表於 22-7-15 00:41
我老公朋友4字頭
打完第三針2星期
走左….之前2針都好正常
好驚喎

翡翠宮

copy69 發表於 22-7-15 12:45
我日日都食1000維C

c6 話唔應該過多vita c
我宜家一星期飲2次

翡翠宮

royal_plus 發表於 22-7-15 12:48
專家:本身身體有問題,與疫苗無關

做左咁多年人, 話比你知 有人身體健康係100分 0缺憾 有冇人信?
幾個月人仔都會有 鼻敏感 喉嚨敏感, 腸胃差 = 本身身體有問題

翡翠宮

copy69 發表於 22-7-15 13:01
收到,我而家正考慮食買多種維他命,試吓有冇好轉
我飲得太多果醋又vita c 呢d 酸野, 輪到個胃唔係好掂..要抖下先

ps 一向有飲開果醋

翡翠宮

copy69 發表於 22-7-15 12:30
我4x
其實關體質事多 唔關年紀事..., 所以我地先要諗咁耐

c6家姐同姐夫 好多病其中 一個個心有事 通完波仔冇耐又入院, 一個又嚴重糖尿要打胰島素 又血癌 打完反宜無事
朋友阿媽糖尿去到嚴重果隻, 打完針都冇事

我未打針前 只係食緊血壓藥 冇其他野, 全家族 我係最差既一個

翡翠宮

copy69 發表於 22-7-15 13:52
認同,我都覺得關体質事。你意思全家族最差係打針後反應?

除左大伯,男女家全部人打齊針
但得我一個先咁多 問題走出黎,佢地個個乜事都冇

翡翠宮

oiyau2005 發表於 22-7-17 01:03
但今日又轉咗口風,話健康碼唔係抗疫首先目的,同埋幾條粉皮磚家話第六波取消垃圾通行證
...

係唔係真架? 會取消疫苗通行證?
我既後後症真係冇停過, 我都怕第3針

翡翠宮

oiyau2005 發表於 22-7-17 15:00
嗰啲冇親身經歷自己或身邊親友出事,就大大聲話唔打針就唔盡公民責任。
...

佢地身邊冇呢個憂慮, 所以講得口響.. 仲講到十惡不赦咁
得罪d講, 我覺得有d係水軍, 如果唔係 你唔打關我鬼事咩! 又影響唔係我..你會唔會咁得閒走去嘈人地, 係冇影響自己既情況之下? 有時會諗: 你唔明我過d後遺症你地就會知苦況
佢地鬧到好似反政府反疫苗, 簡直可以用國安法拉你咁..好恐怖

翡翠宮

oiyau2005 發表於 22-7-16 23:02
樓上仲有人講,唔打中咗會重症同死亡叫我揀。

針唔拮到肉唔知痛,打咗有事又唔係佢,佢梗係口響,相信問 ...

佢呢d係幼稚園級別既水軍, 除左識講呢句就冇第2句

同5大素球冇分別, 都係一句口號...我每次見到其實都幾鄙視
可唔可以有新意d/ 比d解決方法我 令我可以放心打針
唔係下下好惡毒咁走去鬧人

翡翠宮

zstb 發表於 22-7-20 14:06
一直睇緊中醫,我本身係血氣唔好,經期時間長,中醫都係針對我呢樣嘢黎調理。所以我係本身易攰嘅體質,中 ...

我打完針 就睇密左中醫
有d 未必係 即時反映,但係潛在問題,例如血氣差,我識為 血氣唔好基本上10個女人,8個都係 但會唔會咁後生就出現呢d問題?我覺得疫苗係引發佢走出黎
其實問題。係要解決 差在遲早問題
學醫師話:好在你早發現

首頁

尾頁

跳至