自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

siu-miu 發表於 24-1-5 11:08
要教小朋友唔可以隨便摸狗,文章下半段講小朋友之前有扯狗毛和狗尾。唔好話狗,你試吓街上被陌生人扯你頭髮 ...

狗展 2.0

goldpiglet    發表於 24-1-5 11:30

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我好中意 貓,狗
有時見到貓狗主 都會傾2句,摸之前會問下:摸唔摸得? 試過有一個話唔得 佢睇就冇野,摸就一啖咬埋黎

翡翠宮

kiko_mami 發表於 24-1-5 11:35
你有睇fb就知有2個版本。有人證見到個細路扯狗毛個丫媽冇阻止,問個丫媽個仔有冇搞隻狗,丫媽已讀不回。好 ...

個阿媽 唔睇實個仔,想邊個睇? 隻狗睇?
全世界圍住佢2母子轉,包括隻狗?

即係 過馬路唔使拖實個仔,個仔紅燈衝出去,比車車到 一定係司機唔啱?

唔想要個仔就唔好生啦!

翡翠宮

MsBusy 發表於 24-1-5 12:54
我見話個細路去扯狗尾,
個亞媽當時點解唔睇住個細路?

睇緊手機掛, 好多帶仔女出街 都當自己冇生過,個細路唔係佢架啦 見到靚過自己既女人經過就 係度撥/fing頭髮同佢鬥過
果d 人對眼係唔會睇住自己仔女架 除左手機 同靚過自己既女人 即刻起"剛‘’

試過 對面有個女人,見到個迎面而來既女仔 ……即刻fing開拖住個仔 用隻手撥頭髮(戰鬥格),個細路就跑出去 好彩隔離果個係度叫 +同幫手想捉住個細路,個阿媽先如夢初醒 快手捉返住個仔

翡翠宮

Caleb_FB 發表於 24-1-5 13:52
回覆 LokB 的帖子

隻狗咬過人係細路老豆老母單方面講法, facebook同埋報導入面都冇人講過隻狗咬過人。

c6 住村屋,佢話第一次隻狗會坐幾日監,驗佢有冇問題,如果第二次再咬人,就啪架啦!第一次贖返佢都幾貴

所以話佢係慣犯,果個媽媽為左15萬要犧牲隻狗隻命? 如果係卑鄙左d 喎

翡翠宮

doryi 發表於 24-1-5 15:26
睇片好明顯係個父母唔啱!隻狗瞓緊覺個小朋友自己行過去(加上隻狗身上已經出示咗唔好掂嗰個牌喺個身度)我 ...

係就好,應該告佢疏忽照顧兒童導致受傷

痴線,自己放養唔睇住 走去惡人先告狀 叫人賠錢

仲有 咬到有冇即時送院先,如果係 醫院應該會報埋警,咁就唔係 私底下 r 賠償

翡翠宮

回覆樓主:

香土話爸爸要求索償,上次狗展又係爸爸要求索償

男人特別中意r 賠償?

翡翠宮

jyjy1684825 發表於 24-1-5 17:00
講真, 依個case如果司機無cam無人證就一定入硬㗎.

東張車cam 睇猛片,好多時係媽媽拖住小朋友 唔睇車衝出馬路,其中一個 直情係垮過行人石駁 拖住小朋友衝出去

翡翠宮

jyjy1684825 發表於 24-1-5 17:26
依D可能會累死司機㗎.

有乜事又係司機問題

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊