自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我朋友爸爸有病,佢唔敢比佢打針,不停提佢老豆帶好口罩 唔好堂食 因為佢冇打針,佢都話 唔會為左堂食 所謂既自由 走去攞呢種針紙,要攞 都係政府醫生開
唔打針果d 唔該比d 骨氣

ps 有一排睇專科,路經蔡淑梅診所門口,真係好多人排隊 好多都係 由1x 歲中學生 去到5x 歲 c9 /中年男人
原來一張免針紙咁貴,怪不得老人家 比唔起

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

原來佢係事務律師
即刻原本諗住有人搵律師打官司,宜家見財化水 所以出貼煽動,不如查下佢政治取向,睇下使唔使dq佢

佢既文筆,令我諗起幾年前社運果班 律師
真係野草燒不盡,春風吹又生

翡翠宮

fwp 發表於 22-10-5 07:13
有需要的人求醫,而醫生開了醫生紙,這個是沒有錯,這醫生紙有效的,點解變成諞了病人?!

醫生在未有醫 ...

幾千蚊一張豁免信,你覺得正常?
真正有需要 去政府醫生度開,1蚊都唔使喎...有d 私家開豁免信,我諗佢地都唔會額外收錢呀? 正如 睇醫生開假紙要錢架咩?

翡翠宮

fwp 發表於 22-10-5 09:38
全部都幾千蚊?1蚊都唔使果d連診金都無付?

你講乜野? 點解我唔明既? 尤其最後果句

翡翠宮

fwp 發表於 22-10-5 11:51
原來理解力有問題。

你表達能力有問題走去話人 ,你唔係得2,3歲呀?
反醒下啦

翡翠宮

fwp 發表於 22-10-5 14:07

同一個回复前面有 jm 有條理地答我架,自己反省下啦。唔通你得2 ...

睇完果個jm 都唔明你講乜

佢只係發表佢想講既野,
冇回覆你既問題喎
好心你有自己思想啦!執人口水尾!
想唔話你都唔得好似得 冇讀過書咁其實
你可唔可以解釋下,你想講乜?到宜家我都唔知你講乜?

首頁

尾頁

跳至