自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

志志媽咪 發表於 22-11-15 21:24

其實呢個係一個漏洞喎,佢本身買咗假嘅豁免打針紙,應該1 ...

是旦啦!宜家呢度冇人叫取消疫苗通行證架啦!
因為好多食肆連鎖都唔捉,坐你隔離果個 分分鐘 都係冇打針,你唔覺果班人冇再出聲?
話時話,琴日新聞話第二代疫苗就到港,我同朋友們都話:彩佢都傻,佢打意打就打飽佢,還掂打唔打都可以入食肆,我唔會打囉
我打針都係為左應酬家人朋友 出街食野啫,既然宜家唔使 話之第二代打左會飛,我唔會打囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

leopak 發表於 22-11-15 23:35
死囉!原來為咗唔打針,要唸咁多方法,點先避免到可以唔打,而又要有疫苗通行證周圍去表列處所。

其實,同 ...

佢地根本就係,有時聽佢地講唔打針 又想快d 取消通行證,就好似d 人 又想補習 又嗌冇錢 最後嘈要政府比錢
一模一樣

翡翠宮

HoiYan332 發表於 22-11-16 00:28
回覆 selinako^^ 的帖子

係樓主唔知為咩姐 政府都有意無意放緊

係架,果班人收晒聲就知乜事
最好有舉報熱線,舉報冇打針人頭計有錢收返 咁就好啦,唔好話唔夠人巡查就 靜靜地冇左
我等睇第二代疫苗來港,成批冇人打 會點

翡翠宮

fanmiulan 發表於 22-11-16 08:39
放心啦政府一逼要打二代疫苗先入得你班針仔咪又係仆去打

咁有骨氣第一針都唔好打呀嘛

咁有骨氣 唔打針就唔好入食肆啦!
又要唔打,又要嘈取消疫苗通行證,又要鬼鬼鼠鼠偷入食肆
真係世界變, 唔守法既人, 擘大口話守法既人唔岩, 怪不得香港越黎越亂.唔係冇原因

翡翠宮

陳小龜 發表於 22-11-16 08:45
嘈取消通行證有咩問題?閣下支持?你見唔到民意所向係講緊要取消安心同通行證嗎?
去完旅行再返黎就有180 ...

你覺得冇問題就冇問題啦

正如有班 綜援覺得搏命R 免費IPAD 電腦 補習 興趣班 係冇問題架喎
佢地唔想比錢, 想同其他人睇齊, 唔打針果班都係想唔打針 同其他人睇齊啫
冇分別架

翡翠宮

fanmiulan 發表於 22-11-16 08:54
是但啦,反正政府再逼要幾多針先出入得都唔關我事

要諗打唔打既係你地,打就認輸,唔打就晒晒前 ...

梗係是旦啦, 你地唔打都照入食肆
唔守法既 永遠都係最惡, 仲要話守法果D蠢 係你地先得

正如果班R 免費 IPAD 電腦 補習 興趣班 同冷氣費, 都覺得要比錢先有 都係好蠢架

翡翠宮

leopak 發表於 22-11-16 09:30

咪就係囉!

有D 又話日本好, 好守規規則好有禮貌.., 偏偏自己就係 自己地方係最唔守規則既人, 真係諷刺

唔係我地邊有咁高接種率? 跟住騎劫我地既負出: 咁高接種率都唔放寬, 政府真係衰到冇人有 冇口齒....., 係都係我地打左針既講, 唔打針果班學人 講條件 話人講左唔算數, 唔知以為佢地做左..
佢地淨係識 乜都唔做.. 跟住攞著數, 仲要話做左既人蠢 講野有咁毒得咁毒, 有咁刻薄得咁刻薄

呢班人又無恥 又惡,偏偏又係最中意出黎嘈

翡翠宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

翡翠宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至