自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bu-b 發表於 23-2-4 21:15
可能細仔兩公婆今日睇完東張西望會嚇到懶尿希望婆婆唔好令大仔白辛苦同傷心,亦唔好睇心軟放過佢哋 ...

即刻諗計 搵2個孫出馬,喊晒話好驚 dady 有事,問麻麻點算
跟住細仔 又跪又氹 認晒衰仔,接佢去豪宅度住,又叫比時間佢籌錢 還返比佢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stagea 發表於 23-2-4 22:31
圍村人係山塞王

佢地慣左惡晒

翡翠宮

MC媽 發表於 23-2-5 12:07
睇下乜嘢形式被騙,牽涉詐騙刑事當然要靠執法人員去查,商業家庭錢財糾紛係真係要出律師信,出律師信,出 ...

最終係,律師陪婆婆去警局落案喎
律師都話好多阻滯,搞左4個鐘
冇提過出律師信喎

翡翠宮

廢柴孖條 發表於 23-2-5 13:34
唔落案點案件審查?有住戶證就有亞婆自己放底八達通嫌疑?咁咪即係雙方有嫌疑?咁咪就係要落案查攞!而家 ...

8達通,身份證都係佢屋企搵到,其實算唔算盜竊?

翡翠宮

MC媽 發表於 23-2-5 13:38
打去問東張節目組啦。
節目冇提過唔代表冇。

打去問乜野?
我冇野問喎!

你有野想問 你打去啦!

翡翠宮

廢柴孖條 發表於 23-2-5 14:23
好似上面 jm話兩邊都有嫌疑~要查,但主要警方唔落案,只能算警方疏忽職守,唔想理,唔想查~~
...

翡翠宮

回覆樓主:

睇到眼濕濕,rip
走左都未搞掂單案,含恨而終...細佬正衰仔

我起我大伯,又係99未走前轉晒d 錢落自己戶口,跟住 99周圍同人講 d 錢比人攞晒,佢d 錢冇晒,果陣大伯陣話佢老人痴呆 腦退化,唔好信佢講野
呢件事,我到宜家都未放低 ...點解要老人家唔開心,辛辛苦苦儲一筆 冇啦啦冇左,會唔安樂 唔開心,老實我估 99果陣情況 正正常常 最多最多 都係玩多5年...大伯真係等唔到? 事實佢疏忽照顧令到99 年半左右就走左

翡翠宮

stagea 發表於 23-4-23 20:00
好慘,新冠3日就走埋
細佬呃左翟婆婆413萬,拎哂啲錢,真係好癲!
...

我99果陣都係,只要清醒d 就同我地講d錢比人攞晒,佢唔講邊個我都知佢講邊個
所以 姑9比錢99 話比佢買野食,我都大大大聲叫99 收起佢,唔好比人攞晒 收密d(事實99已經郁唔到, 只可以訓係張床度 每次99攞住d錢 袋落衫袋,就好開心 好有安全感咁)
諗返都有d 感觸

翡翠宮

hellomiki 發表於 23-4-23 20:12
中新冠走了

我都好難接受到,2個月前都仲精精神神

6點幾煮緊飯時,話希望婆婆冇事,真係估唔到

rip

首頁

尾頁

跳至