自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

小朋友冇喊話好痛?學校冇再跟進?
就咁就算?
10萬手術,唔嚴重都唔使咁貴啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Yang81 發表於 24-3-16 16:14
加埋之後復診照x-ray 10萬走唔甩

既然有買保險,學校又有得賠 2邊 claim 補返數目都唔會好大
但學校都要處理返問題,唔可以就咁就算

翡翠宮

mimi987 發表於 24-3-16 22:03
其實意外,點樣可以唔就咁算?

對方即時扶去醫療室,即時道歉,樓主個女亦都話對方唔係故意,學校最多呼 ...

你咁講即係 唔發生都發生左啦, 仲追究黎做乜? 地鐵成日都有意外啦 有乜出奇?
一句意外,就咁算數 咁又幾著數喎
最低限度要比佢知事情嚴重性,比對方家長知宜家情況係點 睇佢會點做
你唔係樓主 想像唔到有幾心痛,影響可以好長遠。。。。如果你小朋友發生呢d 事 你唔會講得咁口響

翡翠宮

mimi987 發表於 24-3-17 12:14
唔係口唔口響,意外既野邊個想發生?
作為父母,邊個唔心痛自己小朋友受傷?

拍咩宮心計?整到人可以不了了之 不負責任 唔內疚? 仲話人宮深計? 最好唔好再提再講...一提就陰謀論 金枝玉孽定宮心計

做人可以完全冇責任感! 要當事人/學校負責任 問候吓係陰謀論 金枝玉孽定宮心計 !
其實同你講多都蹝氣, 再回你盞激氣

我同你唔係同類人

翡翠宮

廢柴孖條 發表於 24-3-17 13:16
你太偏激

你冇睇佢寫乜咩?佢係咁講喎

翡翠宮

Yang81 發表於 24-3-17 13:29
個小朋友完全冇內疚,放學之後仲好開心係度玩,之後都冇問候一句

始終係小朋友受傷果個唔係佢,當刻亦冇人講事情嚴重性,佢有呢個反應唔出奇
學校有冇通知佢父母?如果父母都冇慰問就真係好有問題

翡翠宮

廢柴孖條 發表於 24-3-17 13:51
睇曬,自己小朋友亦經歷過受傷而做手術,下下咁陰謀論而去投訴,亦都會影響同學之間關係,其實係咪要問下 ...

冇人話要投訴, 係你話要啫
係父母態度 唔係佢同學既態度... 小學生佢地感覺唔會好似大人咁深
我地要既係慰問 唔好不了了之, 你可以接受不了了之係你既事....唔好講到理所當然咁

我自己仔女發生呢D事 我絕對接受唔到.. 就算係佢地整到人 我都會好緊張 即刻問學校點聯絡果個個家長 慰問了解一下, 好坦白同佢講 : 睇左醫生未? 醫生點講? 冇乜大礙嗎? 如果要求過份既 我會提議報警
買D鹿根比佢 佘仁生鹿根唔係好貴啫 買幾條 又唔係買幾斤比佢

翡翠宮

廢柴孖條 發表於 24-3-17 14:40
哦~買鹿根

我話如果我D 仔女整到人...買返比人啫, 唔係叫人買比我... 1條幾十蚊 100唔使
你呢D 咪叫 陰謀論...宮深計囉

翡翠宮

廢柴孖條 發表於 24-3-17 14:50
要求人家道歉可以,但一講到送物品,成件事就會變質

我會覺得係誠意 小小心意等自己好過D其實佢可能唔會要 唔係個個識整, 如果有人比我 我都唔識整.. 叫佢唔好破費

翡翠宮

廢柴孖條 發表於 24-3-17 14:54
咁呢啲就係無謂囉、平嘅自己人又唔係買唔起,貴嘢就係勒索,何必俾人唱?五年級同學之間都可以好多是非, ...
謝告之

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊