自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

記得上年有post話用成萬蚊學野,自己心諗使唔使呀。。。今年到我用了成萬幫兩女安排暑期活動,真係好貴

兩囡恒常班照上,加一個暑期半日班,參觀團等,每人各幾千,倒水一樣

子爵府

回覆樓主:

我報的全部係佢地要求,小學暑期班,星期一至五返去玩半日,煮野食又話要,體操,畫畫又話要,佢地仲話要學游水,我話已無時間,佢地聽到無得學,唔開心左好耐,我都唔想日日出街,係佢地精力充沛

子爵府

回覆樓主:

我都好想hea兩個月,但佢地日日都要扭出街,我平時帶佢地去科學館,沙灘,圖書館,儘量去了唔同公園玩。。已用盡我既體力,但佢地太活動型了
我想諗過報平果d, 但又唔夠人爭,唔夠人快手

子爵府

Fishqqma 發表於 18-5-3 18:06
講清楚報咗啲咩等大家分析下係米貴。

兩囡,每人暑期班3星期,各2200
畫畫各1000, 體操各1500, 學琴900, 英文1000,煮野食500, 其他參觀活動未計。。仲要一定多了出街食

子爵府

Fishqqma 發表於 18-5-3 18:11
佢哋鍾意報乜就乜,多多錢都唔夠。

大囡仲話想報國術舞獅果d 已stop佢既活力

子爵府

Fishqqma 發表於 18-5-4 17:43
所以要control下。
小朋友唔知道幾時畀錢咁……
明年暑假可以早啲比較平嘅,e.g. 青年中心ymca小童群益會 ...

佢想學舞獅就係係小童群益會見到,平時恒常班都已係度學,近同平了。。。

子爵府

Fishqqma 發表於 18-5-4 17:41
好多喎!3星期,每星期幾堂?

連續三星期,每星期一至五,成個下午,包lunch, 睇功課同玩,2200其實真係唔貴,係所有活動加埋就好貴

karenlyk    發表於 18-5-5 08:50

首頁

尾頁

跳至