親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

NamB 發表於 15-5-28 12:41
你這個價都好抵
我剛search過hotels.com訂我訂嘅日子,$2500一晚

我兩個星期前訂holiday inn resort,山景房,係1300幾包早可取消,而家要$1700幾

反而resort仲係1300幾

珍珠宮

lucky25 發表於 15-5-28 17:50
可以係韓巢check.
明洞6001, 6015 都得, 我係明洞4号綫落, 對面係prince hotel, 即alpensia shuttle bus ...
謝謝, 我打算 day 1 打算 book pacific hotel, 好近prince hotel, 我諗都係呢個站喇.

珍珠宮

diong 發表於 15-5-3 12:11
我上次係新村附近住,所以係新村上車,預先book去程用paypal比錢,要用美金,回程在雪場book。
可考慮在蠶 ...
diong, 又要請教你.我剛見到新村的ever8 serviced residence 好似幾平, 想問你知唔知, 如果住呢間近唔近ski bus 的上車地方? 另外, 因我呢日會夜晚才到步, 想問ever8 附近, 夜晚多唔多野食? 不好意思, 對新杓全無概念.

珍珠宮

rebeccaloky 發表於 15-5-31 12:24
Ever 8 行去新村上車位都遠遠地,我地行左20mins
唔該晒, 謝謝!

珍珠宮

diong 發表於 15-5-31 12:38
唔近shuttle上車位置,好遠好遠。
最近係新村高爺,不過就環境一般,一晚半晚就無所謂。
謝謝你的意見, 似乎都係要揀返明洞

珍珠宮

NamB 發表於 15-5-28 07:10
如果可住4大,應該不只一張雙人床,應是兩房那種,1 bed 1 ondol,$1300價錢都幾好喎。
我响官網訂$1200一 ...

NAM B, 我尋日打比 Hotels.com 的 CS 問有關我間房的資料, 佢開頭竟然話間房得7平方米! 我即刻話7平方米點有可能? 張Queen Bed 都幾平方米啦! 之後, 佢再幫我 Check, 佢話間房有 109 平方米, 但又話根據資料顯示係1 Queen Bed 的 Standard room, 不過可以住四人.
咁我而家都幾混淆 , 睇房的size, 同官網的 1 Queen Bed 1 Ondol 幾吻合.

哈, 究竟訂左咩野房呢? 比hotels.com 攪到我一頭霧水! 不過佢確定房間size有109平方米.
我又唔想咁早email 去酒店問......有冇有經驗的JM話我知, 109平方米, 係咪即係 1 Queen Bed 1 Ondol 呀? 另外, 有冇人住過所謂Standard Room? 我見網站係 1 ondol 70 幾平方米.

珍珠宮

lucky25 發表於 15-6-2 10:13
訂了一間 2 Ondol ROOM, 同樣寫7平方米, 仲未問呀.
佢的房間尺寸,係錯到離晒大譜!間間房都係7平方米2 ondol一定係有兩張韓式地席的2房。。。我訂的queen bed room,我睇價錢係同2 ondol一樣,所以我都估係1 queen bed 1 ondol。

珍珠宮

janetleung 發表於 15-6-2 11:33
你好, 我之前在HOTEL.COM訂了Alpensia holiday inn Suites房間, 依家再join IHG會員, 仍可享有免費wifi嗎? ...
Holiday inn suite全部房都係吸煙房黎架。。。我都驚有煙味

珍珠宮

lucky25 發表於 15-6-2 14:23
唸住坐的士.
由 ALPENSIA 去韓牛村約1X分鐘.
我10/2先去alpensia,應該過左鱒魚節

珍珠宮

NamB 發表於 15-6-2 15:55
我6/2入alpensia,都唔知仲有無鱒魚節
年年都唔同,好難講!舊年去到8/2,但就未試過2月10號之後

珍珠宮

lucky25 發表於 15-6-2 16:59
係呀, 如果到時撞唔到就唔去 ALPENSIA.
撞唔到的意思係撞唔正鱒魚節?我住alpensia就真係為左alpensia,而唔係為鱒魚節

珍珠宮

滑蛋河 發表於 15-6-2 21:29
依個節日有咩玩咖?值得坐30分鐘車去嗎?我會有4日3夜係alpensia,萬一阿仔唔學滑雪都要搵其它節目

...
坐30分鐘你覺得好耐?你上網search平昌鱒魚節,大把資料睇喇

珍珠宮

CYNL 發表於 15-10-20 08:56
我都會11-13/2係alpensia 。我3月已訂可取消。琴日諗住轉返不可取消平d。點知冇晒房😓😓

...
Alpensia邊一間先?如果係 holiday inn resort,我剛剛再訂 slope view包早,可取消,仲平過之前。所以取消再訂喇。

珍珠宮

CYNL 發表於 15-10-21 00:25
套房果間
點解你打算取消再訂?你訂得好貴嗎?我都訂左11/2套房1bed+1ondol,可取消,hotels.com訂$1379,計返十送一,即係$1253,算平定貴?

珍珠宮

CYNL 發表於 15-10-21 09:40
好似2200左右兩晚😓其實ok..
不過諗住得閒物睇下會唔會平d...
好彩一早訂左...
你訂邊種房$2200兩晚?one bedroom?如果1 bed+1 ondol印象之中冇咁平。btw我係5月訂,之後suite的價錢冇減過。

珍珠宮

回覆 CYNL 的帖子

如果最平嗰種標準房,我訂的時候好似係$900一晚

珍珠宮

1213 發表於 15-10-21 10:10
平!我上年官網訂,年廿八至初一,唔取消都要$1783/晚
噢,明白,謝謝。non-refundable的好似仲平少少,但我唔敢訂,怕有變數呢。

珍珠宮

CYNL 發表於 15-10-21 11:16
1ondol..$2210兩晚可消...其實都好平嗽

3月訂?官網?我訂hotels.com,訂的時候,one ondol $900左右,仲有$90左右回贈。不過我地1大2小,one ondol 唔夠瞓,所以比多少少,訂 1 bed+1ondol

珍珠宮

CYNL 發表於 15-10-21 12:13
Hotel.com ..咁大單..我兩大一細呀。會唔夠?
3月訂仲貴過5月?我唔鍾意迫,所以就訂 2 bedrooms喇

珍珠宮

回覆 CYNL 的帖子

查實你係咪訂 2 ondols,過千尺嗰種房?咁$1100就好抵

首頁

尾頁

跳至