自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wong915 發表於 23-6-10 00:50
好明白樓主嘅感受,啲大人成日話唔好欺凌啲同學,但係老師欺凌學生就啱?(唔好意思,我覺得係欺凌)就算小朋友真 ...

人人都知比人欺凌係乜嘢感受,你知我知大家知。如果真有其事,要適當處理,上面大部分 JM 都叫樓主繼續向EDB投訴,你覺得樓主唔應該向EDB 投訴嗎?

珍珠宮

crazypaper 發表於 23-6-10 08:19
正係到諗,變咗上堂傳紙仔,之前睇到係掟野咁上下

證明佢講野唔可信

珍珠宮

aidan08 發表於 23-6-10 10:43
如果你覺得有唔同角度發出的意見就係站在道德高地,咁我都無辦法。亦正如猛話家長有問題,唔教好仔女而對 ...

我唔批評老師,並唔代表贊同老師嘅做法。呢個post只係樓主片面之詞,件事係咪真,呢點我存疑。 所以我同好多jm睇法一樣, 如果樓主所講係事實,有充足理據嘅話,建議佢繼續投訴去教育局。

既然事實係點又唔知,真實性又存疑,再加上樓主比人唔老實嘅感覺,喺呢個情況下,我就唔會盲撐。理性做法, 係建議樓主用正常渠道作出申訴。

不過,有一點幾乎大家都肯定,樓主教養小孩嘅手法不當,令到好多jm 反感, 大家作出批評都係合乎常理。

Prosperous    發表於 23-6-11 00:10

珍珠宮

aidan08 發表於 23-6-10 15:42
同樣地,我係話個老師絕對有問題,但亦都無話個家長完全無問題喎!我仲話過佢某D言論真係唔啱添!亦有講過 ...

633樓JM Prosperous 又講得冇錯,我都有相同嘅睇法

珍珠宮

aidan08 發表於 23-6-10 16:07
我都十分贊同634樓個jm 講嘅嘢,理性分析。

你贊同邊個都可以㗎,人人嘅睇法唔同,正如我都覺得633 樓jm係理性分析

珍珠宮

aidan08 發表於 23-6-10 17:55
知道各人有唔同睇法咪得囉,但又比人話希望唔係企喺道德高地,完全唔明點解從唔同於你哋嘅角度去評論件事 ...

你唔好介意,你的確令人有呢個感覺喎

珍珠宮

aidan08 發表於 23-6-10 18:41
咪係囉,認無理據,純感覺咪得囉。

唔介意,最緊要你承認啫。

你都真係幾令人莫名其妙,你嘅言論令人覺得你胡亂批評,需要理據嘅咩,咪就係覺得你胡亂批評囉

Anyway 唔再同你傾落去喇,和氣生財

珍珠宮

Prosperous 發表於 23-6-10 02:26
唔覺有太多人認同老師應該欺凌學生, 但因為呢度大部份人都對樓主的說法存疑, 所以不太多支持樓主的回應。
...

我都認為佢係兜個圈話其他人不正常

珍珠宮

Prosperous 發表於 23-6-11 13:52
佢話唔係咪唔係, 其他 JM 自然睇得明! 我都係覺得佢個講法唔公道先出句聲!

各自表述唔緊要, 但話晒全個 po ...

佢唔單止自大,仲有少少野蠻。 我話贊同你之前嘅說法 ,佢話我憑感覺去批評人,又叫我畀證據佢。
原來有同樣想法都唔得

珍珠宮

小艾美 發表於 23-6-11 15:53
你鍾意啦,你覺得老師好大問題,咁我覺得樓主好大問題囉。得唔得?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊