潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

greenttt 發表於 22-3-28 19:59
比人踢爆層樓租扮買 段片不停講呎價 成交價 收樓 又話1月睇中層樓好多手續搞
人地估佢住九龍塘將軍澳九肚山 ...

好奇心驅使下睇咗吉屋段video同一段Hermes video,然後我想話,我究竟睇咗d咩?同埋其實佢知唔知自己讀錯finesse 手鍊個名?

伯爵府

greenttt 發表於 22-3-28 23:27
今年廿三定廿四歲

Really 23?還是32?

伯爵府

marronc 發表於 22-3-29 08:10
咁都叫識享受生活 真係唔知講乜好 支持佢叫埋奶奶奶奶奶奶x1000000一齊拍片,好想開下眼界: ...

Good idea喎
感覺說話未見內涵兼重點欠奉,似乎炫富又未到level,想介紹產品知識就更加未到位~
唔明白點解得947尺就咁滿足咁囂張,咁住超過一千尺的家庭點算?
唔明白點解明明遠望得條所謂嘅海景空隙就吹噓成海景,咁住一號銀海海景單位的家庭點算?
唔明點解租樓但要扮買樓,咁香港咁多個真係買咗樓的家庭點算?
唔明點解佢會話呢d就係福氣而覺得人哋會妒忌佢,難道佢以前生活好困苦?如果係,都戥佢開心生活有d進步。
但就更加唔明點解會將福氣以金錢來衡量,咩層次的人先會有呢d concept?

伯爵府

生命麵包 發表於 22-3-29 02:53
咩叫好後生好識享受 咒人冇福氣心地都好差
唔想人地講佢年紀就唔好係公開平台話比人知唔好拍youtub ...

一句「好識享受」+咒人無福氣—> —> —>似乎已揭自己底牌及展示個人內心的眼界,明顯未知外面世界之大~
有時望住個真海景無乜特別感覺,反而招呼親人/朋友到屋企先係覺得最開心;有時望住堆Hermes都無乜興奮感覺,反而望住對仔女及家人朋友開心健康平安就最滿足。我諗,有問題嗰個係我至真

伯爵府

marronc 發表於 22-3-29 09:59
越自卑嘅人就越自大嘛
熱烈期待奶奶系列
話樹話,佢成日開口埋口話奶奶幫襯開嘅「送車代 ...

吓?!乜原來唔係專門店vip嚟架?
有dd印象好似有jm之前提過「粗口代購」就即係「送車代購」,能夠同低俗style的代購溝通得到,真心覺得勁!

伯爵府

Baobe 發表於 22-3-29 21:21
唔好話qb, 我睇過佢其中一條片好似話佢買咗個奶白色P18 ,連P18都係搵代購買。既然喺專門店配開貨,點解連 ...

Picotin真心唔難攞,佢咁都要揾代購買
無得去旅行買H之下,我朋友最終都喺香港開acc.,佢跟香港SA只不過九個月,一年都未夠,就已出到mini C、P18、P22、GP30,當中mini C扣1:1 spending 外,其餘3個non QB都唔洗扣,所以依家已經排緊B30。

伯爵府

wiinggg 發表於 22-3-29 21:47
岩岩睇返仲要老公去緊廁所 佢衝入去叫老公可唔可以買俾佢,我真心做唔出…所以都係洗自己錢開 ...

其實洗自己錢真係好瀟灑!令我諗返起好多年前的前輩同事,佢同老公講話放工後要去買d嘢會夜d返屋企,所以唔洗等佢食飯,佢老公問佢去買乜,前輩同事話去買樓簽合約,佢老公首先係好驚訝:點解之前無提過,隨即又好好問個老婆洗唔洗即刻轉錢比佢,前輩同事就好瀟灑咁話唔洗,話層新樓佢自己可以完全搞店,當年我只係新入職場的小妹妹,覺得前輩同事好有型!
依家我雖然都要依靠吓老公,無前輩同事咁瀟灑咁有型,不過至少可以自由買嘢,唔洗要老公批准先買得,老公亦不設shopping上限,不過都仲好想以前輩為目標,因為真係好型!

伯爵府

Emmama730 發表於 22-3-30 11:33
好型!”買啲野”原來係買樓

前輩同事平日的作風都係瀟灑、爽快、獨立風格,估唔到佢連 “買啲嘢” 都咁有型,我就有排都未到呢個level

伯爵府

ceci_tse 發表於 22-3-30 17:02
人地ig回應咗大家

佢出完呢段嘢(DSE考官改到呢d應該會想掉筆嘅嘢)後,似乎仲多咗人對佢反感。話說女女興趣班個媽媽group,d媽媽都有討論吓佢段影片,有媽媽話d留言真係無人講佢個地址出嚟,同埋真係feel到佢令人感覺佢係買樓,所以前前後後都好似係一個大話cover另一個大話,搞到仲多咗人反感喎~

伯爵府

yuenauau 發表於 22-3-30 22:33
其實佢新嗰段片話每月家庭開支幾多,真係曲線曬自己同佢老公有幾有錢!
但係片中又成日重申自己唔係有錢人 ...

佢的行為同思想都真係好奇怪,完全未見過世面咁,喺香港地每個月十萬八萬家庭開支的大有人在,唔係d咩出奇事。一家家庭有2個工人、2架車的家庭又係大有人在,其實好平常之外,更富貴的都仲有好多,真心唔明點解佢會覺得人哋會妒忌佢?

伯爵府

marronc 發表於 22-3-30 19:39

乜料?佢係咪唔記得咗自己講過乜租屋都要講成交價 ...

見你講開笑話,佢所強調嘅4房3廁大屋,睇完室內影片後,覺得係唔係笑話?
佢所謂的海景,原來係遠望海空隙,似乎都係笑話~
佢話嗰間連2尺闊都唔知有無嘅工人房可以擺到4尺床,又係唔係笑話?
佢話屋企個view可以睇到「夕陽升起」,算唔算係笑話?

esmehouse    發表於 22-3-31 11:43

伯爵府

marronc 發表於 22-3-31 08:31
硬係覺得d絲帶怪怪地咁

細盒但勁粗絲帶,又露晒底喇喎!連小物都要買字母貨,咁d袋就更加⋯⋯
好想叫佢用紫外光燈照照每一個H盒畀大家睇吓呢

伯爵府

marronc 發表於 22-3-31 10:11
好想知佢響邊間H買

我上個月出嗰個K25,就算係大盒但SA都唔係綁超勁粗絲帶喎,唔好話間間H shop包裝唔同呀,無人會信架喎

From 連X的照片,如按佢所講行H係日常活動,咁佢d無論係大盒定細盒都用超勁粗絲帶,係唔係嚟自呢間佢入去影礦泉水的H shop呢?想知道的話,去開呢間H shop的jm可以解答得到大家

伯爵府

mw2012 發表於 22-3-31 11:09
香港未試過粗絲帶..
反而代購我買細件野.. 係粗絲帶

正正常常大大方方分享自己同代購買H無問題嘅,但如果明明係喺代購買嘢又或者係字母貨,而話自己日常行H係活動,扮成喺專門店買到的話,就又有點兒那個⋯⋯

伯爵府

l_can_fly 發表於 22-3-31 11:34
眼殘,係咪海港城黎但佢好似又有去下圓方

唔似HC,亦都唔似Sogo~

伯爵府

mw2012 發表於 22-3-31 12:35
(emoji)睇完你地講.. 我睇佢ig.. 又真係… 由袋至細盒係粗.. 好奇怪
大盒正常都係幼絲帶..
就算啲代購我平 ...

平時無乜特別留意代購,頭先就去fb隨機search吓d代購嚟八吓,咁啱見到幾間代購嘅包裝,無論大盒定細盒都係用幼絲帶~

伯爵府

pui-e 發表於 22-3-31 22:34
繼上次個”拱珠”妹妹後, 今次我都忍唔住要留言, 特登睇吓佢講乜嘢;因為我無睇KOL, 覺得唔係sale嘢就講無 ...

依家「紅」到連She.com fb都出咗篇稿寫佢「租扮買」~

伯爵府

marronc 發表於 22-4-1 08:25
佢講漏咗隻字,佢個景係「墳海景」

墳就有,嵐山真係唔叫海景架,要用望遠鏡先見到,比華利山就有海景,可惜此山不同彼山

伯爵府

Baobe 發表於 22-3-31 23:24
好多錯別字,人哋大學畢業,冇可能係佢

連X有人爆料話佢DSE數學得1,然後去HKCC讀HD,之後先至去Poly讀top-up Degree,而唔係JUPAS夠分可以中學直升大學嗰種

伯爵府

Gorgor0612 發表於 22-4-1 00:04
佢咁细個,覺得自己好巴閉ka 啦!點會識得天外有天,人上有人呀!又一件地拖扮 Dior
...

「地拖扮Dior」超正

首頁

尾頁

跳至