跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Jessy :未有消息呀, 打過去社工度, 佢話九月中都冇消息至再搵佢, 等佢幫我跟, 激死.

markmum :

好多謝你呀,收到你pm,好開心呀, 囡囡而家多左聲氣, 而家先開始講bb話, 重係唔停口,成日aaa, eee, 呀呀呀咁, 都冇咁驚, 希望佢快d入學, 學講說話啦,
你洗唔洗返工架?   

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Jessy 於 07-8-29 18:19 發表
咁佢地幾時開學架, kinder好似好多都係8月開學的對嗎?? 不如打電話直接問學校幾時知 or 個結果係點仲好過依家估估下啦~~我覺得等待係最最最辛苦的呀!!!

...

Jessy :

唔得呀, 因為囡囡申請果d混合位, 一定要社工轉介先得架, 我都好無奈, 都要等架啦

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今日收到電話喇, 社工叫我後日打去學校問, 好開心.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Jessy 於 07-9-6 17:33 發表
ada, 點呀? call左未?? 成功了嗎??

natalie, 我去左tuen mun吉吉島啦, 其實d野都平既, 不過我咩都無買, 唔知點解引唔起的興趣...:-|

打左喇, 但佢地話資料唔足喎,要收晒囡囡所有file先可以做野喎, 又要等通知囉.

tuen mun 吉吉島我有時都會入去. 因為我覺得佢果度d bb 野多過側魚涌果間, 可能港島區始終老人多過細蚊仔, 響灣仔區d藥房連bb紙尿片都買唔到, 局住要去超市買貴野.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

間學校終於打俾我, 約左17號面試,

其間真係俾學校d人激死,
收唔到資料又唔問,
如果唔係我搵個社工問佢資料俾左學校未,
真係唔知囡囡幾時至有學返.

不過算喇.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Jessy 於 07-9-18 12:24 發表
natalie, 我都有同樣感覺覺得銅鑼灣d藥房好似呃人咁架, 不過我買野就睇價錢既姐, 所以邊度平咪買邊度羅, 可惜銅鑼灣既藥房真係唔夠西環平呀, 不過都正常既, 租金都差好遠啦, 所以我成日響西環買完放工拎返屋企羅, 成 ...

琴日見完今日就返學, 返左半日, 囡囡唔太習慣, 要適應一下.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

jessy :

過左三個星期, 囡囡開始習慣, 但有好多野都做唔到, 最慘係唔肯坐定定, 都係唔肯講野, 所以唯有耐心等佢慢慢學習.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我囡囡返左一個月學, 但病左兩個星期, 佢學校d同學仔大部份都掛住兩條鼻涕返學, 唔病都唔得啦, 真係要咁樣増強抵抗力喇.
:-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至