跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 第二胎既媽咪, 請進 !

ctbaby,

叫亞媽幫下手啦!你要好好休息呀!

ctbaby 寫道:
阿囡發左兩日燒,而家仲有燒,自己又攰,好辛苦呀 :-(

大宅

大家要保重身體呀!
重有三个多月就會见到BB出世,
真係好想快啲到个日呀!

大宅

早晨!

大宅

ctbaby

我覺得便飲籮,我仲要飲多一次。

咦!醫院飲糖水要$架 健康院飲糖水唔c架喎!
我只係知醫院照u/s及checkBB心跳要$(我上一胎尾時发覺B唔係好跳,就經健康院轉介去医院check。)

蚊芝好返未呀

ctbaby 寫道:
尋日返左QE第一次見醫生,約左下星期照u/s,又約埋月尾要驗血糖.想問個d糖水係唔係好難飲架?

不過都好鬼衰,呢d所有checking都要每次當入院要比$150,香港的醫療真係冇得救,自己香港人都要呃錢.

大宅

最近天气好熱,時時係屋企就黎頂唔住啦!
E+先6月,仲要捱7、8月添架 :tongue:

今日落左雨,先冇甘熱咋。

大宅

咦!你佢離第一胎甘近,都要試生?
健康院只係話我知,到約34週去屯醫check下夠唔夠位自己生同問左上一胎開刀的原因以作評估。

我自己就諗住去法醫開刀生。

三個白白豬 寫道:
咁好嘅,我問屯門 , 佢話我第一胎開刀 , 第二胎都要試生呀.
要生唔出先比我開刀 :-(

大宅

各位mama,

你地幾時開始煲薑醋呀?

我諗住約七月尾煲。

大宅

我都好想去澳门玩老虎機,邪一邪佢架!

mansonwai ,

咦!甘c唔c攞左C+医生信先,然後去法国醫院度比$呀?

mansonwai 寫道:
今日去醫生度每月檢查

下星期一, 法國醫院新制度
要留位, 24週要去落 $3000 訂
以確保之前已留位既媽咪一定會去生 BB

唔洗好似 e+ 咁......有留左位既媽咪又無去
Booking 就每個月都 full, 但醫院床位唔 full

mandy

大宅

mansonwai,

thabk you

白白豬,

你上胎重左50幾磅,嘩!勁呀!

911出世,好呀!我都唸住911去開刀呀!

大宅

Meisuen,

你真係要戒ロ啦!
我上次飲左奶茶,個胃唔舒服又訓唔到,
遲啲餵人奶,更加要戒。
希望你過關啦!

琴日飲糖水,一早推大B出去,去到更大雨,好狼狽。
好在有BB膠車檔頂住。

大宅

各位mama,

你地生完第二件後,會唔會四口子一間房呀?

我驚到時細B喊,要食夜奶,會嘈醒大B同c6,
所以諗住到時分兩房訓,自己同細B一間房。

大宅

Meisuen ,

生日快樂。

mama們,

有冇人用過免過水的洗頭用品,oK嗎?我唸緊買唔買。

首頁

尾頁

跳至