自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我男友在12月11日在大陸隔離酒店(汕尾), 他已悶悶不樂在酒店,困到無心情與我每晚wechet 視像傾計.
他心情一天比一天悶悶不樂,而且性格變得悶煩很多,令我同他好似分隔死地關係甘,我好期望他辦理公事之後,會15天聖誕節是12月25日回香港陪我。
他說25號回香港,他是香港人,
請問大家,他由大陸回香港入境,是否再要14天隔離困住酒店嗎?
他是我男友,我好想念他,與他很多天無見。
請問大家,有冇親友,老公,男女朋友,都有這情況不習慣感覺?
我好唔開心,聖誕節是開心日子,都要疫情影響,導致戀人分隔地方
請問大家,知不知道,香港人回香港要不要再14天隔離酒店嗎?謝

珍珠宮

rebeccalin 發表於 20-12-19 02:34
係廣東省逗留超過14天再入境香港是不需要隔離的。因為現在國內疫情控制得很好。廣東本土已經清零很久,就算 ...

請問香港人在內地回香港,是否不需要再隔離酒店嗎?

msms0118    發表於 20-12-19 03:27

珍珠宮

rebeccalin 發表於 20-12-19 02:34
係廣東省逗留超過14天再入境香港是不需要隔離的。因為現在國內疫情控制得很好。廣東本土已經清零很久,就算 ...

積係他大陸過關入起境,回香港...是不需要再困酒店14天隔離嗎?真的?
我好想與他過聖誕節兩人
他14天是大陸隔離已完12月24日。
12月25號他工作完,會回香港。

珍珠宮

whyyou 發表於 20-12-19 10:51
要申請到回港易配額先唔使隔離

請問幾多日之前要申請回港易最好?
男友大陸14天完結12月24日,12月25日他想回港。。。

珍珠宮

海之風 發表於 20-12-19 10:56
樓主十幾年前在B K已是這樣,當年每次開post都加上幾個喊公仔,當時都幾出名。

祗是近年 ...

哈哈。你都好留言BK會員內容wow,我自己都不記得

珍珠宮

naicha 發表於 20-12-19 09:47
我上大陸隔14日, 出嚟做咗十幾日嘢, 返嚟而家又隔緊14日

冇煩厭喎, 同C6日日視像, 仲密咗添, 因為好無聊:h ...

請問你男友回香港都要酒店隔離嗎?
甘都係,兩地分離已慘慘豬,還只視像傾計見面好慘。戀人考驗。

珍珠宮

海之風 發表於 20-12-19 14:50
係呀,我好好記性,我仔都似我,所以讀書成績都幾好。

你都是,長期朋BK 媽媽粉絲,記得每個人post 什麼?我不會留意

珍珠宮

Jessicawong818 發表於 20-12-19 15:25
回覆 ru_663th 的帖子

樓主,無見幾日洗唔洗咁唔開心?返來隔離14日啫,之後咪可以日日見!

我男友問...12月11日深晚,先入住到大陸酒店,時間是12月12日凌晨..01:00am
14天隔離令。。。
甘積係..12月24日深夜時間過凌晨呢計算?
是否12月25日凌晨01:00am他深夜可以自由呀?
因他辦公事。想12月25日聖誕節當日下午回港,他好想夠我節。。。
請問大家,我計算日子對嗎?

珍珠宮

莫失莫忘 發表於 20-12-19 15:16
搞笑完答番樓主,我先生係回港前幾日申請回港易。要留意每日都有quota(但有好多quota既),滿左就要申請遲 ...

我問左男友,因酒店地區問題,
手機上網wifi收接不到上網功能(emoji)(emoji)
他答我上唔到wow.
他只收到wechet。。。

珍珠宮

hasting 發表於 20-12-23 23:47
係度蒲左十幾年?
佢兩歲開始上黎蒲?
佢問果啲野極似一個無痴少女問嘅問題喎,仲要係完全無思考過就問,衰 ...

嘩,你都好好記性wow? 你做那行業?
我已忘記自己幾多年上黎加入
呢排無乜上黎啦,發問目的是每個人都有需要而上來出post,請教各位媽媽一些意見。
你所形容我我不會發表.你都勁,
你甘多時間上來黎了解每發問者出post,閣下好專業24小時全天侯起底迷

珍珠宮

Rilakkuma12 發表於 20-12-24 00:11
如冇記錯,佢有個囡,宜家應該好大個

[/smile 你好資深媽媽級親子王國粉絲

首頁

尾頁

跳至