跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:sukitsoi226 的帖子

你有冇 BNO? BNO 90日

複式洋房

我用 BNO 佢 chop 90 日俾我架喎

複式洋房

我結婚前係一個月 Malaysia, 一個月 Hong Kong 咁飛來飛去。

但 passport 可能 chop 得太多,有次真係唔俾我入境,之後入左 office 同佢講話黎 meet boyfriend, 佢先 chop 7 days 俾我,之後我地再去immigration HQ extend, 好麻煩

複式洋房

唔駛錢,但用左全日時間

複式洋房

extend 拎到 30 日,但好麻煩,又要boyfriend bank statement, pay slip 咁,又要寫信

嗰次之後我轉左用 BNO...

複式洋房

BNO 好啲囉我覺得。。。
原來佢唔係次次 chop 90 days 喎,有時 30 days only

結左婚唔駛驚佢懷疑你成日出入境做啲咩囉,俾人的入 office 都好驚。。。

複式洋房

應該可以喎

複式洋房

上次因為機票啲日子太近,有次用返 HKSAR, 又俾人捉入office

複式洋房

因為我本特區護照真係 chop 得太多,我諗住隔左半年再用唔會問,點知都問。 嗰次好啲隔得耐,問一陣就 OK. 唔駛去 extend.

我自己飛咋,自己一個人。

複式洋房

you are welcome

複式洋房

回覆:I.C 的帖子

結左婚可以申請 long term spouse visa 喎,點解出泰國嘅?

首頁

尾頁

跳至