母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

回覆:sabrina_cherry 的帖子

如果你可以泵8次,連半夜,不出一週也可致富

吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

子爵府

引用:剛開OT餵奶+泵清。BB剛14 天之前沒有想過會

原帖由 adrian_mama 於 14-12-12 發表
剛開OT餵奶+泵清。BB剛14 天之前沒有想過會成功餵全人奶。由一小時泵1安到而家十多分鐘有4-5安。想比d正能 ...
題外話,spectra 闊口樽好用?

吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

子爵府

引用:Quote:原帖由 ho-liday 於 14-12-12 發表如

原帖由 sabrina_cherry 於 14-12-13 發表
我自問做唔到 投降
我果時BB住院,我就在家狂飲湯同代茶,2-4小時擠,一天擠8次,一週後可以開始儲奶

子爵府

回覆:hhz 的帖子

如半夜泵,建議隔3一4小時泵,泵前後狂灌水,用最快時間泵完就瞓,休息好緊要。我果時1000,0200,0600泵,日頭2-3小時泵,半夜支奶明顯多過日頭

子爵府

回覆:hhz 的帖子

仲有最好泵完用手擠清,下次造奶會多D

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊