跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 第二胎既媽咪, 請進 !

hi 各位

因為我dm唔準,所以我唸應該係九月尾十月頭。我想問你地仲有冇抱個大的b呀。我仲係成日抱呀,我個大b而家歲半。

洋房

hi 靖嵐

咁快飲豆奶,唔怕涼咩?小心喎。
靖嵐 寫道:
jooo02,
你唔嬲我就好喇, 希望你黎緊順順利利~
o個日電視賣俄羅斯有個姑娘又係塞奶咀(又係用膠紙痴實兩邊), 結果人o地自動辭職, 仲有人查.....

各位,
我想問知唔知依家健康院仲有冇葉酸同多種維他命派? 因為我n年前係有... 不過今次我排到好後先有得檢查, 所以都去o左私家醫生度配黎食. 以前一大包食得o個幾粒... 今次冇胃口又有時嘔就記得日日食lu~
我由知道自己有bb開始就已經一日兩杯奶/豆漿等, 間唔中都有食燕窩.

洋房

係呀係呀
各位sisters,我又係有哂你地講個d辛苦野。但係我第一胎係好舒服架。上次又食得又訓得,都唔覺自己有左。我又唔記得上一胎邊個月開始飲奶,而家朝早飲親奶都想作嘔但嘔唔出。我又唔敢唔飲喎,都唔知點算好。
仲有,今次真係肥得好快,d unun都唔o岩著啦。不過好彩今年好似好興d闊身衫、裙。著衫都仲未係煩惱住。

洋房

meisuen

你真係要問清楚d產假點計。因為產假都算係福利的一種,唔一定要比你架。我個朋友就試過,佢未做夠一年就生得,跟住個老細話佢未有資格攞呢d福利,一日產假都冇比佢。搞到不歡而散。如果樣樣都差得唔遠,不如生完先轉啦。我唸d同事都會對你好d。

洋房

hi
早晨啦。各位媽咪,我問大家feel到胎動未呀?我自己暫時有好輕微的feeling。都唔肯定係唔係,仲有我唔記得左係唔係食野的時候會郁得勁d架?

首頁

尾頁

跳至