烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:我只想要幾粒乾瑤柱

雜貨店冇得賣.
平時煲湯煲粥炆餸都可以落.

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:我只想要幾粒乾瑤柱

得閒無聊拿幾粒出來趙都好過引

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 andyman 於 15-02-02 發表得

原帖由 9594 於 15-02-02 發表
其實乾瑤柱係咪應該被話過水銀含量好高呀??
咁就應該完全唔食.就算浸過都一樣有.其實大部份食物都先後發現有問題.人類一是餓死.一是毒死

翡翠宮

9594 發表於 15-2-2 21:21
其實我意思係唔敢亂買

始終唔知價,怕買左啲假貨,或者劣貨嘛
我求其在大棧,盞記或者樓上買咋, 反正唔知點叫靚.

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 andyman 於 15-02-02 發表得

原帖由 mammycat1818 於 15-02-03 發表
甘硬!點趙?
好似細個食硬硬牛肉乾咁.一粒趙半個鐘

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 andyman 於 15-02-03 發表好

原帖由 facialchung 於 15-02-05 發表
唔洗,我好快食完一粒又一粒架,係食到停唔到口,因為太好食
好貴架. 要慢慢慳住食

facialchung    發表於 15-2-5 21:19

翡翠宮

引用:Quote:andyman 發表於 15-2-3 10:10 好似細

原帖由 瑩瑩老豆 於 15-02-06 發表
生趙 ?

首頁

尾頁

跳至