自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

PIGPIG朱 發表於 24-2-1 20:06
我就係唔夠強烈。知道應該要戎都有8年了,都係未戎到,點知一問,原來好多人唔會食垃圾食物的
...

8年都戒唔到一定戒唔成 要對自己狠心啲 首先戒買,冇買自然冇得食,我間唔中會買一點零食,例如薯片,只買最細包,只買一包。而家家中零食只有原味果仁,水果,低GI 餅乾,家中冇任何汽水飲料,冲咖啡只加奶不加糖。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

PIGPIG朱 發表於 24-2-1 20:25
我有試過,我一唔買c6就話無曬啦要買,甘我唔食,又見住佢食忍唔到
一係唔比佢食
...

好彩我C6都甚少吃零食,買飯送的可樂可以放在雪柜幾個月都未飲
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

chill-out 發表於 24-2-1 21:06
請問有冇低GI 餅乾介紹?

拼多多買的。
attach0/tmp/phpN8c13j

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊