時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

咁講, 你話我地淨係睇到暴徒, 咁你又何嘗唔係淨係睇到黑警, 立場唔同, 我認為警方至今使用嘅好克制, 但你角度係唔接受, 咁講落去已經無意思,

我明白你地諗乜, 點解會咁做, 但唔代表我認同呢一切行為, 你係咁repeat 又repeat 果幾句我完全唔認同嘅野我都唔會聽多幾次就覺得啱架啦

我都不同意係當下民智情況下推普選, 你認為我地不智, 我又認為你地不智, 到時可以選出一個咩人, 我地是旦一方贏, 對方都不高興架啦, 你認為起碼自己選嘅有自主權可以推翻, 可以再選, 咁今日選個港獨, 親中上街要求下台, 聽日選個親中, 你又出黎要求下台, 咁咩都唔洗做, 社會已經因為呢場運動分裂咗, 走向極端, 呢一刻嘅普選係唔會有好嘅成果, 係唔會做到普選嘅好處, 只會無了期引起爭拗

你搵到一個只做民生, 不理政治嘅人做咩? 你自己問心有冇可能, 又有冇可能所有政策都唔會有政治元素係入面?如果有嘅, 我會支持, 但都唔會呢一刻出黎遊行表態因為我都已經比我眼中嘅暴徒 (你眼中嘅為港人士)逼我歸咗邊, 同有啲人講一樣, 就算共產黨建制同政府幾唔完善, 都唔及飯民同暴徒同港獨人差!!!! 你地話官逼民反, 我都覺得被暴徒逼到要投共

大宅

mln 發表於 19-7-19 13:08

又來一個

毛婆果張應該係P 圖, 無謂比人做話柄, 一陣佢地又發大黎講, delete 吧

大宅

唔睇猶自可,一睇嚇一跳,然後得啖笑原來 連登 係深黃大本營,玩左咁耐剛剛先次知,如果香港大部份年青人都係咁就慘啦
21 號不會出席,但心裡奈你們不何, 原香港人早日脫離黃毒,各位加油

davisma    發表於 19-7-20 23:46
cpy0112    發表於 19-7-19 21:21

大宅

白行 發表於 19-7-19 13:34
點解將政治同民主分開?

無分開, 正正因為分不開, 現今不理性嘅2邊極端不適合普選, 民主如果建基於一班理性與大目標一致嘅人身上一條光明大路, 相反, 就只係一個炸彈

另外, 而我不知道黃毒嘅獨裁同民主有任何關係
你到呢一分鐘說的理據暫時我都係不認同, 因為你都只你見到一邊嘅野

大宅

mama_Chan 發表於 19-7-19 14:52
回覆 fayefa 的帖子

沙田個晚,明明示威者11點先需要離場但警察8點已經包圍佢地...

遊行嘅不反對通知書只是到7點, 你所講嘅11點係百步梯個放影會, 據我所見到, 7點後還有大批示威者佔據非百步梯嘅地方, 咁警方開始驅散為何不可? 咁驅散明顯就會做成混亂, 正如暴徒圍圍下都會圍埋新城市 D CS, security, 仲放波搞埋咁多小學雞動作.咁講如果我果日申請左係你地隔離開嘉年華, 我一樣會被影響, 怪就怪為何遊行完啲人唔散

大宅

JohnConstantine 發表於 19-7-19 15:07
好心你模仿句子都要睇現實先得架,你望下出面d 主題,如何得出呢度係深黃大本營呢?
零分重作
...

咩呢到, 邊到呢到? 你唔識字? 定你唔認同連登係深黃大本營?
不會再回覆你, 係咁先

大宅

根本結果只要係告唔入你就會認為係不公嘅審訊, 咁成立黎做咩

大宅

白行 發表於 19-7-19 15:30
咁係咪應該驅散百步梯外嘅人
而唔係百步梯內嘅人呢?

咁大型嘅驅散係差不多area 點繞過你地? 我諗起D小學雞坐隔離位叫人你唔好過界呀

你估你地係聯合國啲戰地醫院咩

我咪話就算唔係你地, 係普通機構係隔離申請左搞普通嘉年華, 都要撤啦, 唔如話有冇針對你百步梯內嘅人啦

你自己問心果班人係遊行完唔走諗住搞事用放映會做檔箭牌定真係去參加放映會想睇片啦, 問心得啦, 唔洗答
我都唔想到覆, 大家立場唔同, 你係要捉字蝨利用灰色地帶嘅, 我無野好講, 無你地咁厚面皮咁大條道(歪)理講都唔面紅嘅, 我講句句都要過到自己良心先打得出黎, 唔會為左拗贏就死雞撐飯蓋, 我亦都相信好多人都係我呢D心態, 唔夠你地惡, 唔夠你地厚面皮一直唔敢出聲, 怕比人批鬥, 唔係鬥咀, 係真心怕左你地

我都好希望你地諗下我呢D 同你地唔同立場嘅人係咪就只係因為唔理下一代, 唔理世事, 無腦, 廢中廢老, 比中共洗腦先會咁反對你地, 我地嘅立場就等於垃圾, 如果你答係, 咁我都無咩再好講, 你懂的

首頁

尾頁

跳至