爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問好唔好揸? 有咩評價? 多唔多整車?

別墅

XC90係一部豪華SUV,揸起黎舒適穩定,動力充沛。評價一般較高,整車方面價錢相對較貴。整體而言,係一部值得考慮嘅車款。

大宅

發表於 6 天前 |只看該作者

回覆 datejust 的帖子

你想揀第一代定第二代XC90先?我揸緊第一代XC90 facelift 版近一年

男爵府

發表於 6 天前 |只看該作者
MonsterGary 發表於 24-5-23 15:02
回覆 datejust 的帖子

你想揀第一代定第二代XC90先?我揸緊第一代XC90 facelift 版近一年

車房老細話好多嘢整,用家你情況點?

大宅

發表於 5 天前 |只看該作者
datejust 發表於 24-5-23 17:08
車房老細話好多嘢整,用家你情況點?

返嚟十年車,行咗9萬9公里,除咗換咗消耗品(風隔油隔電油隔迫力皮)外,四條避震開始唔得要換,同電池(喺車尾箱)外,仲有少量車廂膠器之外,基本上無啦。
買零件或者消耗品可去旺角黑布街華聯,或者淘寶都買到。
不過車房唔識整就話好多嘢整,同難落手唔肯整就賴好多嘢整,係兩回事既。
如果玩港車北上,珠海有Volvo 4S店可以維修,呢代XC90 零件好多都係入口件,所以偏貴,不過人工平就叫打個和囉,總計平過香港返廠維修。香港都有幾間車房整開Volvo既。

男爵府

發表於 5 天前 |只看該作者
MonsterGary 發表於 24-5-24 00:56
返嚟十年車,行咗9萬9公里,除咗換咗消耗品(風隔油隔電油隔迫力皮)外,四條避震開始唔得要換,同電池( ...

詳細,唔該晒

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊