2015年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我妹去年在瑪麗醫院生,會排結構比佢照又要做埋糖水測試喎,但我而家book左屯門醫院生,就乜資源都唔包,講明叫你自己去book結構

大宅

引用:回覆 鄧豬太太 的帖子我陪過朋友到林醫生度

原帖由 高雄mami 於 14-07-07 發表
回覆 鄧豬太太 的帖子

我陪過朋友到林醫生度照結構,朋友係護士,覺得很滿意,我也覺得林醫生很專業。今次 ...
你就好啦,有期俾到。不過出去照又有啲相做紀念,都幾好既。

大宅

引用:我本來想搵孫鍚鴻醫生, 個個都話佢好, 但bo

原帖由 fbyan 於 14-07-07 發表
我本來想搵孫鍚鴻醫生, 個個都話佢好, 但book嘅時候full咗, 之後book了何錦綸醫生, 但收成2500, 最後book了 ...
係唔係鄧悅翹,rite? 我本身都有諗過佢,但見好多人話佢cool,我好怕啲太cool既醫生

大宅

回覆:各位1月媽媽,大家book左結構未? 會去邊度照?

我結果book左王紹宏,8月底去照,希望大家都順順利利,健健康康啦!

大宅

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投

回覆:mingkids613 的帖子

對,打錯了,我見佢係女西醫,而且便宜點,就揀佢了

大宅

引用:對,打錯了,我見佢係女西醫,而且便宜點,

原帖由 fbyan 於 14-07-08 發表
對,打錯了,我見佢係女西醫,而且便宜點,就揀佢了
都好丫,女醫生應該細心啲+冇咁尷尬

別墅

我book左孫鍚鴻下個月尾照.....

大宅

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投

jackynkk 發表於 14-7-9 11:14
我book左孫鍚鴻下個月尾照.....

你真係幾好彩, book到, 其實我想照呢個多啲, 因為我好同事力推, 不過我book佢8月尾9月已經full咗

不過我同事話佢照嗰日要排隊排好耐的, jm加油

男爵府

BK Milk勳章

8月尾 王紹宏醫生

大宅

我都係book左王紹宏

別墅

回覆:mingkids613 的帖子

我book 了中環劉子健, 上胎用過, 今胎encore

大宅

我本來都打算book 中環劉子健, 出名同專業. 不過QE 安排到幫我照, 所以就慳返d錢 ,係QE 照算了.

複式洋房

我都book咗中環的劉子建醫生!

大宅

引用:我本來都打算book 中環劉子健, 出名同專業.

原帖由 四隻貓 於 14-07-10 發表
我本來都打算book 中環劉子健, 出名同專業. 不過QE 安排到幫我照, 所以就慳返d錢 ,係QE 照算了. ...
你就好啦! 政府有期俾你照~ 慳返一筆

大宅

可能我之前有啲問題, 所以原先瑪嘉烈比咗八月尾個期我照結構, 但上次返去見醫生時佢口頭話改照兩次, 一次係八月中、另一次就八月尾

如果可以照兩次咁我應該唔再出去私家照喇, 可以慳返啲

洋房

請問, 我八月尾先至係廣華做第一次產檢, 未知有冇結構照
而家四個月啦, 咁要唔要約私家照結構呢?

大宅

引用:請問, 我八月尾先至係廣華做第一次產檢, 未

原帖由 wydee 於 14-07-11 發表
請問, 我八月尾先至係廣華做第一次產檢, 未知有冇結構照
而家四個月啦, 咁要唔要約私家照結構呢? ...
第一次產檢仲有冇唐氏期俾埋你? 我之前係照唐氏個陣就會話我知有冇結構期。

大宅

引用:可能我之前有啲問題, 所以原先瑪嘉烈比咗八

原帖由 babypoma 於 14-07-11 發表
可能我之前有啲問題, 所以原先瑪嘉烈比咗八月尾個期我照結構, 但上次返去見醫生時佢口頭話改照兩次, 一次係 ...
咁好既, 我都係瑪嘉烈,但醫生同我講話高齡先有得照結構 有得政府照,慳返錢唔洗去c+當然好啦! 但我都唔知點解要照兩次, 其實係唔係第一次照係做oscar,第二次先做結構?

大宅

回覆 mingkids613 的帖子

hahaha, 首先我啱啱踩入咗高齡

而上次都係醫生無啦啦講提早第一次係 18W 照, 之後隔兩個星期再返去照, 其實都係佢口頭講但又無 print 張覆診紙比我, 我都十五十六怕下次返去唔係睇佢, 咁其他人唔知會唔會無咗件事架??

大宅

引用:回覆 mingkids613 的帖子hahaha, 首先我啱

原帖由 babypoma 於 14-07-11 發表
回覆 mingkids613 的帖子

hahaha, 首先我啱啱踩入咗高齡
個file應該有remark既,就算唔係同一個醫生,可能都會睇到remark照follow既。佢同你講得,應該會再照既,你下次去咪問多句囉,冇蝕底姐

首頁

尾頁

跳至