2015年媽媽會

跳至

首頁
12345...30

尾頁

子爵府

畀面勳章

引用:我check左2支+CB+都有十字呀,+CB電子版有+

原帖由 huwyoyo 於 15-01-01 發表
我check左2支 CB 都有十字呀, CB電子版有 寫 1-2 weeks,但今日下午去診所驗又無線,拎唔到証明去醫院登記 ...
其實cb係好敏感,
所以最好用cheap cheap萬0棒,如果有線,診所用嘅棒都會有~

我用萬0 $29.9/2支嗰隻用晨v有好綫線,夜晚去診所,診所用嗰2隻棒(一隻係威院用,一隻係瑪麗用),仲深過萬0

別墅

引用:Quote:原帖由+michellechu369+於+15-01-01+

原帖由 mmki 於 15-01-01 發表
咁得意嘅,我威院,2月9唐氏,4月中先見醫生,預產期8月尾
我last m 12月1日,9月8日預產期。不過已book 1月19號第一次私家產檢。

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 mmki 於 15-01-01 發表咁得意

原帖由 michellechu369 於 15-01-01 發表
我last m 12月1日,9月8日預產期。不過已book 1月19號第一次私家產檢。
我last m都係十二月一但我仲未寫紙去排,

別墅

回覆:2015 年 9 月預產期揮手區

我last m係 24/11, 未去排

大宅

我前日用cb check過有十字,係咪應該去買支萬0check多次呢?我怕去醫生到又check唔到。。。

我lasr m come day 1係12月1號,如果真係中,預產期都應該係9月??

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 DHA勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆:like_yan 的帖子

如果中左應該是9月7日

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 DHA勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆:Milk2015 的帖子

我 last m 是 26/11 已經去排了期

男爵府

回覆:like_yan 的帖子

like_yan 如果你中左應該是9月7日,你遲我5日

大宅

回覆:2015 年 9 月預產期揮手區 ...

我都係贊育登記左了,打左几次電話。2月17先第一次產檢 ,佢地話11w 5d先有得見,不過我會8w度去私家照下,安心D。

上次大B時食錯野,6W就入左次e院,今次真係要小心D。

大宅

引用:like_yan 如果你中左應該是9月7日,你遲我

原帖由 kenamd 於 15-01-02 發表
like_yan 如果你中左應該是9月7日,你遲我5日
thx呀,我仲未敢去睇醫生。。。c6好緊張,我怕食詐糊佢會好失望

大宅

引用:Quote:原帖由 huwyoyo 於 15-01-01 發表我c

原帖由 mmki 於 15-01-01 發表
其實cb係好敏感,
所以最好用cheap cheap萬0棒,如果有線,診所用嘅棒都會有~
聽你咁講,我即刻落街買左支萬0,打算一陣試下

成日都話應該用晨vv,但去醫生到check都唔會係晨vv,係咪咁既原因會check唔到??

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+mmki+於+15-01-01+發表其實cb

原帖由 like_yan 於 15-01-02 發表
聽你咁講,我即刻落街買左支萬0,打算一陣試下

成日都話應該用晨vv,但去醫生到check都唔會係晨vv,係咪咁 ...
因為懷孕初期如果vv濃度唔夠,棒棒唔敏感會驗唔到,用晨v係因為你瞓覺時唔會食嘢飲水唔會溝浠vv

如果晩上放工去診所驗,晏晝唔好飲咁多水

大宅

引用:Quote:原帖由 like_yan 於 15-01-02 發表聽

原帖由 mmki 於 15-01-02 發表
因為懷孕初期如果vv濃度唔夠,棒棒唔敏感會驗唔到,用晨v係因為你瞓覺時唔會食嘢飲水唔會溝浠vv

如果晩上 ...
哦,明白,頭先引唔住用左萬0,得好淺線。。。

男爵府

聯合同QE 邊間好D?

男爵府

引用:我都係贊育登記左了,打左几次電話。2月17

原帖由 Eisenach 於 15-01-02 發表
我都係贊育登記左了,打左几次電話。2月17先第一次產檢 ,佢地話11w 5d先有得見,不過我會8w度去私家照下, ...
私家超聲波你搵邊間?幾$左右?

男爵府

引用:將軍澳區,去了聯合登記

原帖由 kenamd 於 14-12-30 發表
將軍澳區,去了聯合登記
請問你係邊度照超聲波同埋大約幾$?

複式洋房

大家好! 請問去醫院登記, 係咪要俾懷孕證明正本架? 咁交副本俾公司ok嗎?

別墅

引用:大家好!+請問去醫院登記,+係咪要俾懷孕證明

原帖由 home-sweet-home 於 15-01-03 發表
大家好! 請問去醫院登記, 係咪要俾懷孕證明正本架? 咁交副本俾公司ok嗎?
我去威院佢話會要正本,所以我同公司講比副本公司

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+home-sweet-home+於+15-01-03

原帖由 ichigo2012 於 15-01-03 發表
我去威院佢話會要正本,所以我同公司講比副本公司
威院睇正本,登記完俾返你

男爵府

回覆:home-sweet-home 的帖子

聯合只是睇正本,睇完蓋個章印證明睇過

首頁
12345...30

尾頁

跳至