2015年媽媽會

跳至

首頁
12345...45

尾頁

別墅

回覆:2015年11月預產期揮手區

我自己屋企驗左2 lines,但咩都未做!下星期先吧!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

前日睇左醫生4w+希望粒芝麻乖乖去到子宮

18號再返去見醫生。

人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

侯爵府

引用:HI, 我係11月3日呀.,,第二胎, 希望順順利利

原帖由 ysf 於 15-03-05 發表
HI, 我係11月3日呀.,,第二胎, 希望順順利利
你好~我都係第二胎

人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

侯爵府

引用:大家暫時有冇咩唔舒服?

原帖由 Seafood0826 於 15-03-03 發表
大家暫時有冇咩唔舒服?
個肚有小小戚戚下。一食飽個肚好脹。好食得

大宅

引用:Quote:原帖由 Seafood0826 於 15-03-03 發

原帖由 咖啡泡沫 於 15-03-05 發表
個肚有小小戚戚下。一食飽個肚好脹。好食得
我子宮成日會隱隱痛咁,正常嗎?有時痛一兩下,有時痛2,3分鐘咁,雖然話第2胎,但始終會有擔心

侯爵府

引用:Quote:原帖由 咖啡泡沫 於 15-03-05 發表個

原帖由 cherrylammm 於 15-03-06 發表
我子宮成日會隱隱痛咁,正常嗎?有時痛一兩下,有時痛2,3分鐘咁,雖然話第2胎,但始終會有擔心
...

點會唔擔心,只好安慰自己e d係正常反應。
一日未見到閃閃都心情反覆

大宅

Hello大家!
我過多兩日先dueday,呢兩三日用綠d同屈x氏捧check到應該
諗住到dueday用cb digital驗過真係有先去攞証明。

Vividada4472    發表於 15-3-10 16:05

子爵府

hi我睇左醫生,去醫院排左

子爵府

引用:Quote:原帖由 咖啡泡沫 於 15-03-05 發表個

原帖由 cherrylammm 於 15-03-06 發表
...
我都係咁,我諗應該正常,唔駛咁擔心,放鬆

複式洋房

suesue.victor 發表於 15-3-6 08:06
Hello大家!
我過多兩日先dueday,呢兩三日用綠d同屈x氏捧check到應該
諗住到dueday用cb digi ...
我都係,我星期日先due day ,自己check到有咗

別墅

引用:我去左威院登記啦~~!!+用左一個早上既時間

原帖由 sahalachan 於 15-03-05 發表
我去左威院登記啦~~!! 用左一個早上既時間,先係診所confirm拎信,再去威院~~預產期11月5呀~~~~ ...
Hihi 我都喺5號去左威院登記~~ 但我有樣疑問.. 我對上一次黎係2/2第一日 但佢話我預產期係9/11既??

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆:sahalachan 的帖子

我用app計都係11月5號呀,第一胎。我個私家e生話兩星期後照到閃閃先寫紙證明我有左喎。 真係希望一切平安順利

我第3,4週時都下腹都有隱隱作痛。第5週開始無痛,我好擔心會有事。(好似冇左反應咁)有jm有同樣情況但又順利陀b架?

別墅

我用app計, 預產期係11月4日約左6w6第一次去照, 諗住到時先拎醫生紙去排qe
新手咩都唔識, 多多指教

洋房

引用:我用app計都係11月5號呀,第一胎。我個私家

原帖由 naturalbeautybb 於 15-03-07 發表
我用app計都係11月5號呀,第一胎。我個私家e生話兩星期後照到閃閃先寫紙證明我有左喎。 真係希望一切平安順 ...
我都係第5週無痛!!有啲擔心呀~~~一有動静又擔心,無動静又擔心

洋房

引用:Quote:原帖由 sahalachan 於 15-03-05 發表

原帖由 big_el_shan 於 15-03-07 發表
Hihi 我都喺5號去左威院登記~~ 但我有樣疑問.. 我對上一次黎係2/2第一日 但佢話我預產期係9/11既??

...
應該啱呀~~~我對上一次第一日係1月29~~預產期11月5~~

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:原帖由 naturalbeautybb 於 15-03-07

原帖由 sahalachan 於 15-03-07 發表
我都係第5週無痛!!有啲擔心呀~~~一有動静又擔心,無動静又擔心
係啦! 原來你都係咁,咁都可能係正常發展中呢,大家都要記住保持正面態度。一起加油!

大宅

會有機會出錯嗎?

大宅

報到,預產期11/8

複式洋房

親親揮手,剛剛普通診所驗到6w+,未想到去邊間排期同檢查。

洋房

回覆:Seafood0826 的帖子

2/11預產,第2胎,登記左東區 ^^

首頁
12345...45

尾頁

跳至