跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:gitgitmom 的帖子

NZD

洋房

回覆:移民紐西蘭

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

洋房

回覆:lorettalamlai 的帖子

別墅

複式洋房

我老公剛批 job search visa, 是否在offshore很難找工作?

大宅

引用:我老公剛批+job+search+visa,+是否在offsho

原帖由 tungtung_yung 於 15-12-04 發表
我老公剛批 job search visa, 是否在offshore很難找工作?
唔知你老公係咩行業,宜家係搵工淡季,人唔係nz搵工都會難dd

洋房

大宅

引用:我老公剛批+job+search+visa,+是否在offsho

原帖由 tungtung_yung 於 15-12-04 發表
想問下你老公個job search visa 有咩condition? 我搵唔到一個visa可以比我到左先搵工,working holiday 又唔夠後生

我宜家有115分,但無job offer, 所以都無得走

大宅

引用:Quote:原帖由+tungtung_yung+於+15-12-04+

原帖由 serpent 於 15-12-11 發表
想問下你老公個job search visa 有咩condition? 我搵唔到一個visa可以比我到左先搵工,working holiday 又 ...
提交新西兰技术移民后,最终有三种结果:1、PR获批;2、被批WTR;3、拒签。一直以来都有很多人因为各种原因,未能获通过PR申请,被给予了WTR(job search visa)

你得115分机会少d,揾下其他野加分

大宅

引用:Quote:原帖由+serpent+於+15-12-11+發表想

原帖由 Yukiruirui888 於 15-12-12 發表
提交新西兰技术移民后,最终有三种结果:1、PR获批;2、被批WTR;3、拒签。一直以来都有很多人因为各种原因 ...
已經番check 又番check, 都無分加了。

想問下洗唔洗做skill assessment 架?介唔介意透露你有幾多分同交左EOI後,等左幾耐批搵工visa?

大宅

引用:Quote:原帖由+Yukiruirui888+於+15-12-12+

原帖由 serpent 於 15-12-12 發表
已經番check 又番check, 都無分加了。

想問下洗唔洗做skill assessment 架?介唔介意透露你有幾多分同交左 ...
唔好意思,答唔到你,因我唔系技术移民过黎,不過都有聽過,如教左表格,而且無問題,順利,大約4-9個月就會批,當然都要睇你教質料係咩時間

大宅

引用:Quote:原帖由+serpent+於+15-12-12+發表已

原帖由 Yukiruirui888 於 15-12-12 發表
唔好意思,答唔到你,因我唔系技术移民过黎,不過都有聽過,如教左表格,而且無問題,順利,大約4-9個月就 ...
明白,唔該曬

大宅

115 分冇JOB OFFER 就冇機會有RESIDENT VISA,除非搵到JOB OFFER。
要有140分以上先可以冇JOB OFFER 都有機會批RESIDENT VISA。

大宅

引用:115+分冇JOB+OFFER+就冇機會有RESIDENT+VIS

原帖由 kenniao_o 於 15-12-13 發表
115 分冇JOB OFFER 就冇機會有RESIDENT VISA,除非搵到JOB OFFER。
要有140分以上先可以冇JOB OFFER 都有機 ...
但好難係offshore 搵工⋯⋯

男爵府

引用:Quote:原帖由+serpent+於+15-12-12+發表已

唔好意思,答唔到你,因我唔系技术移民过黎,不過都有聽過,如教左表格,而且無問題,順利,大約4-9個月就 ...
請問技術移民的方法,老公西廚,識整麵包,我自己做保健方面,職業治療護理,如果我去考護士,會唔會更好呢?

大宅

回覆:Wonderlady 的帖子

妳上移民局的網站睇下,護士係可以技術移民的,但要有經驗

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Yukiruirui888+於+15-12-12+

原帖由 Wonderlady 於 16-02-11 發表
請問技術移民的方法,老公西廚,識整麵包,我自己做保健方面,職業治療護理,如果我去考護士,會唔會更好呢

護士語言分好高
少奶奶的身份,丫頭的命...

珊瑚宮

回覆:移民紐西蘭

請問係米18歳可申請移民

首頁

尾頁

跳至