夫婦情感

跳至

首頁
12345...22

尾頁

複式洋房

回覆 honeybid2 的帖子

咁我返工真係好攰,同埋我真係搞野會痛,佢都無站喺我立場諗下。

子爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-7 22:16
回覆 owla 的帖子

佢返到屋企有時都會掛住打機,但佢成日就怪返我因為我成日瞓佢先打機。 ...

如果男女調轉,呢到個個都會叫個女離婚啦⋯⋯

子爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-7 22:19

咁我返工真係好攰,同埋我真係搞野會痛,佢都無站喺我立場諗下。 ...

咁不如離婚,放生大家?

複式洋房

回覆 找對的人 的帖子

咁我又唔鍾意煮野食,又唔鍾意做家務,我有講過請工人未搞掂囉,佢又唔肯。

複式洋房

回覆 Nicolehttt 的帖子

愛一個人係唔係應該接受我既不好?佢將我改造到佢想要的那個,果個就唔係我啦?其實好多野係請工人已經搞掂,但佢又唔肯。

茶類愛好者    發表於 21-7-12 12:48

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Rilakkuma312 發表於 20-8-7 22:23
咁不如離婚,放生大家?

好主意
一方面提出有問題
另一方都無諗過要配合或者改善
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 20-8-7 23:00
好主意
一方面提出有問題
另一方都無諗過要配合或者改善

係 唔覺自己有問題 仲話人地唔接受佢嘅不好 先係最大問題
我覺得男主角有啲可憐

大宅

manlinglee0815 發表於 20-8-7 22:33
回覆 找對的人 的帖子

咁我又唔鍾意煮野食,又唔鍾意做家務,我有講過請工人未搞掂囉,佢又唔肯。 ...

一個字。。。懶!
試問有邊個男人娶老婆返來,原來無家的感覺? 食飯又要返阿媽家or 出街食,返到家又垃崗咁,咁不如唔好結婚咁辛苦啦!
我都要工作,有對仔女,我除咗做家務外,又要預備午餐,夜晚放工又要趕返去煮晚餐,咁我麻死得!?
男人⋯只要你肯煮,夜少少食,簡單餸佢都無所謂。你結婚就要預做呢d,而唔係結婚後先知有呢個問題。

男爵府

感覺你對頭家完全冇付出,比著我係你老公,我都會嬲,大家都有返工,都會攰,點解你唔付出少少,俾你老公知道你都重視頭家

男爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-7 22:19

咁我返工真係好攰,同埋我真係搞野會痛,佢都無站喺我立場諗下。 ...

結左婚就要成熟啲。每個人返工都攰,但你放左工仲有義務與責任去做人妻子,做人女兒,做人朋友,遲啲可能做人媽媽。人生唔係淨係對工作有義務。你幾攰第二日都會較鬧鐘起身再返過工,點解你唔覺得對老公都有一定程度既義務?愛係要持續,每日不斷付出,就如你工作一樣。你唔可以話今個星期我想返3日半,賺少啲都得,下星期要交租,返足7日。你公司應承出月薪俾你,你就要每日都返工。你想你先生每日都愛你,你就要每日都做少少令佢感受到愛。可以有好多個方法,但絕對唔係攤喺度。又或者可唔可以攤15分鐘就起身?攤少啲?
性係婚姻好重要既一部分。你地要一齊努力找平衡點。

男爵府

唔係請工人就解決到,問題係你老公厭在感覺唔到你在意佢,愛佢,佢係你身上感受唔到愛

禁止訪問

珍珠宮

減齡達人勳章

manlinglee0815 發表於 20-8-7 22:37
回覆 Nicolehttt 的帖子

愛一個人係唔係應該接受我既不好?佢將我改造到佢想要的那個,果個就唔係我啦?其 ...

愛一個人係要接受雙方好和唔好,但照字面睇,得你好,你老公一啲都唔好。你明唔明唔關請唔請工人,係你對呢個家,有冇付出。
我有工人,又唔使返工,但我都會去買餸煮飯,小朋友細時,我自己帶去帶入,工人只係做家務。但其實我可以日日去tea, 乜都交比工人做。但當你愛呢個家,你就好自然想為老公,女做啲嘢。

複式洋房

我已經瞓少咗SOFA,而家有時一星期都有2日入房陪佢,佢又話我等到凌晨2,3點佢瞓咗之後先入去陪佢無意思。我都有去改變,但佢就係針對住我無變既地方。

伯爵府

回覆 manlinglee0815 的帖子

你又有返工,係都會攰,都有壓力。你C6都有返工,咁你估佢攰唔攰呢?有無壓力呢?
但点解你C6仲可以幫你做到咁多野既,佢咁錫你,你放工就好似大爺咁等人服侍,但你都仲覺得佢好似對你唔好咁既。
你試下問下呢到d 太太邊到有可以有咁嘆,有咁疏干,咁relax ,真係飯來張口,仲要洗埋碗,服侍周到。
多口問你未嫁既時候,係咪屋企已經係咁樣照顧哂你起居飲食,乜都唔洗做。

有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

複式洋房

回覆 FennieMan 的帖子

咁我可以點做?我真係唔想煮飯同做家務。可以做多D咩令佢覺得被在乎呢?

複式洋房

回覆 green1apple 的帖子

係,喺屋企都係一樣。

男爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-7 23:28

我已經瞓少咗SOFA,而家有時一星期都有2日入房陪佢,佢又話我等到凌晨2,3點佢瞓咗 ...

我已經瞓少咗SOFA,而家有時一星期都有2日入房陪佢 —》「我已經一個禮拜得2,3日遲到,已經改左,點解老板都仲要話我遲到
你真心覺得句statement 冇問題?

複式洋房

回覆 green1apple 的帖子

佢個人好理性,好少將公司壓力帶返黎。

子爵府

回覆樓主:

唔知以為你做地盤添。

happylife28    發表於 20-10-11 06:25

首頁
12345...22

尾頁

跳至