興趣嗜好

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

同意

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

充實的人 發表於 11-8-25 17:22
我屋企都幾動物園, 2隻老狗, 1隻龍貓, 9條錦鯉.....重有5個人類

相當熱鬧....... ...

我都係勁驚狗
細個個時比住對面屋個哥哥專登放隻狗黎追我,
好彩另一個鄰居幫我擋住隻狗咋....
自始...我更驚狗狗

男爵府

我都愛狗!!好同意~
曾經有一個可以讓我好好咁訓0既晚上,但係我冇珍惜到!到左起身勁眼訓0既時候先至後悔莫及,塵世間最痛苦莫過於此。 如果個天可以俾機會我番轉頭既話, 我會同周公講我愛佢,如果係都要0係玩bk0既時間上加一個期限,我希望係48小時。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

養所有寵物都係!!!!

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

siusum 發表於 11-8-25 17:27
我都係勁驚狗
細個個時比住對面屋個哥哥專登放隻狗黎追我,
好彩另一個鄰居幫我擋住隻狗咋....

但我住咁耐, d狗養咁耐, 真係依家至知咋喎

不過, 顧及他人感受都係做狗主應有既責任

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

全力支持

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

珊瑚宮

環保接龍勳章

尊重所有生命. 我地唔係野獸. 在現今社會唔會為左生存而互相殘殺.
如果話自己bb有幾咁重要, 而要與動物不能共存; 咁佢地同河馬有咩分別, 河馬會為條路俾隻小河馬阻住而咬死隻小河馬.
只愛錫自己的bb, 而唔可以將愛延伸到人類的朋友身上, 同河馬無分別.
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

翡翠宮

回覆:請有養狗既人入來

我都黎留條毛先

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

充實的人 發表於 11-8-25 17:28
但我住咁耐, d狗養咁耐, 真係依家至知咋喎

不過, 顧及他人感受都係做狗主應有既責任

我遇過好多好諒解我呢d有"病態懼狗症"o既人
佢地會擋住狗狗比我過左先架...

alphabetagamma  我見到你, 都讓你過左先啦 ^^  發表於 11-8-25 17:54

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我就無養過狗
不過我之前有養貓
養動物真係要好有耐性ga
真係要有晒準備先好養囉

珍珠宮

畀面勳章

引用:你選擇了養狗既,請鍾愛佢一生!

原帖由 icekwok 於 11-08-25 發表
你選擇了養狗既,請鍾愛佢一生!
我冇養9,但見過家姐隻史立沙,我家姐試過喺屋企喊,隻9行埋家姐度不停用個頭戀落家姐個面度,我當時感覺好warm,覺得佢好有靈性。覺得佢呵返主人一樣。

見你一獲打你一獲

男爵府

畀面勳章

愛護狗狗 ~~~ 狗狗 只會得你一個主人 , 點解可以狠心 吾要

禁止訪問

畀面勳章

翡翠宮

引用:尊重所有生命.+我地唔係野獸.+在現今社會唔

原帖由 alphabetagamma 於 11-08-25 發表
尊重所有生命. 我地唔係野獸. 在現今社會唔會為左生存而互相殘殺.
如果話自己bb有幾咁重要, 而要與動物不能 ...
河馬笑左

icekwok  咔咔  發表於 11-8-25 17:37
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

男爵府

環保接龍勳章

回覆:請有養狗既人入來

同意x100!
我隻狗日日激到我生蝦咁跳,但問心,我都好愛佢嘅!

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

siusum 發表於 11-8-25 17:33
我遇過好多好諒解我呢d有"病態懼狗症"o既人
佢地會擋住狗狗比我過左先架...
好既狗主係會一眼關七架

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

like~~like~~~like~~~~like~~~~~

禁止訪問

畀面勳章

大宅

我覺得除左養前考慮清楚同要承諾對佢一生一世外(其實..佢地生命係短暫..點解唔可以比佢幸福這短暫時光呢?)...我會選擇領養..而唔係去寵物店買囉..其實我仲覺得街貓...唐狗..可愛過果D所謂名種貓狗添... 

首頁
12345...8

尾頁

跳至