興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆 alexャyau 的帖子

請問你 8M $118 有無 NOW TV 送呀?

男爵府

你想吾想用番佢,如果想,留意:好多區都陸逐UPGRADE 去100M,你睇下左鄰右李係幾多,做下資料搜集或者印張單直接去門市問UPGRADE左100M未,如果UPGRADE左,佢基本上用原價直接UPGRADE; 你可要求吾UPGRADE,不過多幾個月同COUPON回贈。如果未UPGRADE,咁既價錢真係.....,佢地都知其它又平又快,一定要佢減。

基本上佢真係吾平,走到真係無野講。不過基本上佢係賣SERVICE,今日CALL,聽日有人上黎整。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Obe2009 發表於 11-9-6 13:20
回覆 alexャyau 的帖子

請問你 8M $118 有無 NOW TV 送呀?

$118 8M+now tv小弟住的是公屋

合約期后唔用記住要Cut now tv 電視

複式洋房

之前 Net 機都寄左好多次信來想我加錢去升上30M.我一直都冇理過佢.到最近就可以同價升級上 O-Fiber 100M.不過要比340安裝,但會比番350超市劵做回贈.

珍珠宮

2024年龍年勳章

angusng 發表於 11-9-9 12:50
之前 Net 機都寄左好多次信來想我加錢去升上30M.我一直都冇理過佢.到最近就可以同價升級上 O-Fiber 100M ...
是否用你嘅原價再續兩年約,免費升做100M?

複式洋房

PaPa, 係呀!我依家都係比二百一個月(寛頻加電話線)。既然都係要用又唔駛我加錢,咁默受佢玩囉)

珍珠宮

2024年龍年勳章

angusng 發表於 11-9-10 11:26
PaPa, 係呀!我依家都係比二百一個月(寛頻加電話線)。既然都係要用又唔駛我加錢,咁默受佢玩囉) ...
乜你個plan係「寛頻加電話線」嗎?
但係佢用邊張單bill你呀?PCCW還是netvigator?

你默受之後,唔駛延長個合約期嗎?

大宅

PaPa 發表於 11-8-30 00:32
我都想繼續用8M架(完約後要$172/mth),不過快將完約,佢打嚟話比個優惠30M plan我,原價$238/mth,扣埋 ...
呢個應該系私樓價, right??

背熟佢,被罵者一定比你罵到目定口呆!
講 你 又 唔 聽 , 聽 你 又 唔 明, 明 你 又 唔 做 , 做 你 又 做 錯 , 錯 你 又 唔 認 , 認 你 又 唔 改 ,改 你 又 唔 服 , 唔 服 又 唔 講 ...

大宅

PaPa 發表於 11-8-27 23:53
用「網上行30M」好,還是轉去「香港寬頻」、「和記電訊」好呢?
「和記電訊」............................

講 你 又 唔 聽 , 聽 你 又 唔 明, 明 你 又 唔 做 , 做 你 又 做 錯 , 錯 你 又 唔 認 , 認 你 又 唔 改 ,改 你 又 唔 服 , 唔 服 又 唔 講 ...

大宅

樓主, 其實你可以打去CS,
問佢囉張TERMINATION FORM,
SEND 去,
跟手就會有好OFFER

珍珠宮

2024年龍年勳章

山山 發表於 11-9-11 07:52
樓主, 其實你可以打去CS,
問佢囉張TERMINATION FORM,
SEND 去,
我就係害怕netvigator唔回覆我,因為我大廈只有netvigator和cable,我打死都唔用cable架。

萬一netvigator唔回覆我,可否取消已遞交嘅termination form呢?
如果唔得咁我就無得上網啦!

大宅

PaPa 發表於 11-9-12 00:02
我就係害怕netvigator唔回覆我,因為我大廈只有netvigator和cable,我打死都唔用cable架。
查實, 問佢囉張TERMINATION FORM, 都要過5關斬6將,
佢地會SELL 你好價D PLAN,
再唔得,
佢至比張TERMINATION FORM,

佢地收張TERMINATION FORM,
會再CALL 你SELL 你最後筍價 D PLAN!

good luck!!

cccat01  agree  發表於 11-12-23 18:05

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Net..r 囉張TERMINATION FORM唔難, 去PXXW 攞就得, 收到form 一定會call 你比offer 你, 之前試過, 但D offer 都係麻麻

珍珠宮

2024年龍年勳章

佢現在比兩條路我揀:
(A) 用現時個8M plan嘅原價($172),upgrade去30M,兩年約,無其他野送。
(B) $238/month嘅30M plan,免四個月,送$750超市coupon,兩年約,平均價係$167/month。

如果我大廈將來有100M或者200M服務,免費升級時,係要用原價,plan(A)就要$172,plan(B)就要$238。

邊個好啲?

男爵府

原來得佢同cabxx揀,吾怪得pcxx 咁貴。
8m 同30m睇你會吾會download,分別一定有,睇個google map實境都快小小,不過日後真係好貴。

如果你係樓下見到pcxx d職員,吾係sell plan,係羅住個袋入屋整野,你問下佢地呢座幾時有100m,再作決定.

珍珠宮

2024年龍年勳章

佢現在比咗個$175/month嘅30M plan,平均價係$146/month,大家點睇?

複式洋房

PCCW出外國快, HGC 同HKBN出香港快...睇你用途係去邊度多...

伯爵府

哎, 我都係CABLE 受害者, D幾個月製左4-5次, 一製好唔夠個幾禮拜又上唔到網, 需然重有幾個月先完約, 我都驚頂唔順, 聽大家意見好似PCCW/HKBN 都唔錯, 我只想要求穩定, 請問邊間會好D.
THX.

PaPa 發表於 11-9-12 00:02

別墅

HKBN ok , I have changed from PCCW to HKBN last year
the performance is stable and quite good,
Only $109 per mth, 2 yrs contract and free 2 mth

大宅

pccw我填了cut form, 因要$218/月, 佢收到後打泥係約我幾時得閒來我屋企拆掉機盒,而不是比平offer我.(一肚氣):;pppp:

首頁

尾頁

跳至