興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:kitwong 的帖子

Google下先最好

男爵府

snl 發表於 12-4-30 21:32
Google下先最好

我用開IE, 所以唔覺window 7 好用

無啦啦, 又會停機>>>即係隻mouse, keyboard 用唔到
惟有停佢電, 再供電

珍珠宮

畀面勳章

開頭用win 7 都有唔慣,但用落幾好用

仲可以用win7+ connectify軟件 分享wifi

洋房

window7幾好用架,
不過未習慣之前可能會覺得有少少麻煩

禁止訪問

複式洋房

一般的軟件都可以支援 Win7 32bit,
64 bit 只多數支持 Microsoft 軟件 如 Ofiice 2003, 2007

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 回覆:ha8mo的帖子

見旺電jumbo仲有winxp home/pro oem 版賣

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

別墅

回覆 kitwong 的帖子

加錢佢咪裝比你

別墅

回覆 linggo 的帖子

中文繁體版WINDOWS XP Home Edition (OEM)

HK$ 1080

中文繁體版WINDOWS XP Professional (OEM)

HK$ 1400

珍寶標個價係咁嘅

別墅

中文繁體版WINDOWS 7 Home Premium (BOX) HK$ 1372
中文繁體版WINDOWS 7 Home Premium (UPGRADE) HK$ 940
中文繁體版WINDOWS 7 Home Premium 32Bits (OEM) HK$ 880
中文繁體版WINDOWS 7 Home Premium 64Bits (OEM) HK$ 905
中文繁體版WINDOWS 7 Home Premium UPGRADE to Professional HK$ 745
中文繁體版WINDOWS 7 Home Premium UPGRADE to Ultimate HK$ 1220
中文繁體版WINDOWS 7 Professional (BOX) HK$ 2250
中文繁體版WINDOWS 7 Professional (UPGRADE) HK$ 1590
中文繁體版WINDOWS 7 Professional 32Bits (OEM) HK$ 1160
中文繁體版WINDOWS 7 Professional 64Bits (OEM) HK$ 1210
中文繁體版WINDOWS 7 Ultimate (BOX) HK$ 2320
中文繁體版WINDOWS 7 Ultimate (UPGRADE) HK$ 1650
中文繁體版WINDOWS 7 Ultimate 32Bits (OEM) HK$ 1630
中文繁體版WINDOWS 7 Ultimate 64Bits (OEM) HK$ 1750

windows 7 標價係咁嘅

伯爵府

畀面勳章

http://windows.microsoft.com/zh- ... ads/upgrade-advisor

入去上邊條Link 自已望望
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

已決定裝 Win 7 了
愛 我 就 別 傷 害 我

複式洋房

win7好好用!
win8都就出而家先轉, 會唔會遲左D

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 jerry_so 的帖子

我部機好耐冇攪過,換機順便轉埋佢

珍珠宮

我想問各位,以家我用緊九方,轉左 Win 7 應該裝唔番,咁點算,網上有得 dl 嗎

定要出去買呢

唔該哂各位

伯爵府

畀面勳章

引用:我想問各位,以家我用緊九方,轉左 Win 7

原帖由 kitwong 於 12-05-08 發表
我想問各位,以家我用緊九方,轉左 Win 7 應該裝唔番,咁點算,網上有得 dl 嗎

定要出去買呢 : ...
腦場一定有得賣,叫師傅裝機果時搞埋,睇下收多幾多錢。

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

複式洋房

熱血勳章 畀面勳章

Win 7 is better. Becareful on selet 32 and 64 bit

侯爵府

畀面勳章

ailHO 發表於 12-5-1 10:10
我用開IE, 所以唔覺window 7 好用

無啦啦, 又會停機>>>即係隻mouse, keyboard 用唔到

Win7 定 XP 都好,
IE 就唔應該用,
BK 置頂都有講叫大家轉用 Firefox 或 Google Chrome 啦...

侯爵府

畀面勳章

kitwong 發表於 12-5-8 18:16

定要出去買呢 : ...

你用緊咩版本九方?
我見九方網頁有寫 support win7

http://www.qcode.com/web10/productIntro/retailSoftware/q9_1_pc/swdetail.php?pid=8&dtlID=2

首頁

尾頁

跳至