興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

都係差5多

禁止訪問

複式洋房

其實而家上網都係得2間諗
HKBN 同PCCW...

2間都各有支持者
一般黎講要成日出海就唔會諗HKBN添~

複式洋房

其實2間真係差唔多
最緊要試下申請果時睇下可唔可以r下佢平d
我用開hkbn,就完約果時佢打黎叫我續約,我話貴所以唔續
跟住佢再打黎話平左少少,我都話貴所以唔續
重覆左幾次,由165講到145:lol
我諗可能仲有得r,不過費事做到咁盡姐

別墅

212785668 發表於 13-4-21 06:07
其實2間真係差唔多
最緊要試下申請果時睇下可唔可以r下佢平d
我用開hkbn,就完約果時佢打黎叫我續約,我話貴 ...

係呀, 我有個朋友都係咁所以一個字, 忍!!!!!!!!!!!!!!!

民房

回覆:其實邊間寬頻公司O既速度係又平又快...因為想轉過間

Hkbn

珍珠宮

Netvigator太貴唔值, 一般家庭hkbn夠用咖喇, 穩定唔斷線方面比起其餘幾間已經好好, 出海慢一兩秒對一般用家根本無分別

複式洋房

diemuidan 發表於 13-4-12 01:03
我依家用緊X記, 無打算再用, 因為又慢又成日斷線, 尤其睇緊韓劇同老公上網睇波果陣最明顯各位JM你地覺得XX ...

HKBN 500MB good enough

別墅

仲有一個月, 和記已經半放棄搵我依個客仔續約喇~~yeah!!!
我睇完位位大大o既意見之後, 我會揀香xxx

大宅

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 BK Milk勳章

我都係5月X記到期,佢哋啲sales由今年1月開始打電話叫我續約,我話5月先到期,點解要我咁早續?!跟住佢哋每隔兩個禮拜就打一次嚟,煩到爆,真係救命!

我都諗住轉第二間,因為呢間佢無端端收多我錢,家居電話收我成$18X一個月,痴咗線!攪到我要嘈完一大輪先逐個月退番錢

咁香港XX宜家上網幾一個月?我唔要電視

別墅

我只知道成個package bb100加埋家居電話同電視, 好似$188

我唔知唔要電視係唔係都照收$188, 其實我都唔想要囉!!!!!!!!
上得網黎都唔得閒睇電視啦!!!!!!!!

大宅

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 BK Milk勳章

咁如果唔續X記,要咩手續?

別墅

http://www.threebb.com.hk/chi/form/res_COF.pdf

我睇過官網, 應該就係填form

大宅

回覆 diemuidan 的帖子

又平又快,香港寛頻,但現在PCCW個價都回落至同香港寛頻差不多只視乎你大廈有無光纖覆蓋

別墅

Pxxx係99%
香xxx就無咁多, 我搵個sales, 仍同我講要check下有無port喎...

王國會長

王國會長

diemuidan 發表於 13-4-19 14:49
好丫, 人地話香XXX同PXXX 交替轉來轉去, 兩年換一次公司係最抵傢!!!!!!
穩定最重要, 我用左香港XX >7年, 一直冇問題, 我唔會轉來轉去.
PCXX 未用過; 以前用和X, 真係PK

複式洋房

而家用HKXX bb100

6月到期

差唔多日日打電話黎比offer

而家offer 係$150, 24個月

但都係想轉

不過講真要快又要平而家真係無...
真係快ge 都好貴下...(都係HKBX 同PCXW)

男爵府

回覆 小朋友. 的帖子

請教:

PXXW
光纖 -

光纖入廳,個modem放係廳,個 PXXW 師傅話
lan 由廳傳signal 去房個 router
咁我係房上網重係唔係光纖上網 speed?

複式洋房

回覆 Lioncat 的帖子

唔好意思, 我對電腦network ge 認識最弱... 所以答你唔到...
不過我想請問... PCCW Plan 好唔好?

男爵府

回覆 小朋友. 的帖子

Don't know. 今日先裝, 不過之前用 PXXW 30M broadband, 都 OK, 試過忽然上唔到網, 即刻打 hotline 有即時 response, service 都 OK.

首頁

尾頁

跳至