興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

PaPa 發表於 12-6-22 23:52
不過我係price.com見到人哋「用家意見」話:

部幾本身無Android Market同Google Services,所以大家一買返 ...
我部elf原生market無問題.elf2我就唔知

大宅

PaPa 發表於 12-6-22 23:52
不過我係price.com見到人哋「用家意見」話:

部幾本身無Android Market同Google Services,所以大家一買返 ...

>>本身無
如本身無,可以自己裝... market 應算是FREE的!所以這不算是大問題!

如怕自己裝野,就唔好買大陸機,俾多二千買***,跟機有market及一些APPS!
[不過買乜機之後你都會另外裝APPS的, 自己裝market都唔係大問題]

珍珠宮

2024年龍年勳章

vip4123 發表於 12-6-23 02:49
>>本身無
如本身無,可以自己裝... market 應算是FREE的!所以這不算是大問題!
我唔係怕自己裝野,只怕佢裝唔到market。

請問有冇網站講怎樣安裝?

我見有網友話要刷ROM,又話要ROOT機,又有冇網站講怎樣弄呢?

大宅

PaPa 發表於 12-6-23 13:00
我唔係怕自己裝野,只怕佢裝唔到market。

裝APPS除左在google market下載, 可以下載APK檔來裝的!
你要裝 market, 可以上網找最新的 "google play.apk" ....

e.g.
https://sites.google.com/site/yes2comm/8-zi-liao-xia-zai/8-1androidmarket-zi-liao-cun-fang-qu

不過唔係部部大陸機都必定得, 要做下功課 或上網睇下別人的成果, 以作參考!
[玩過兩部國產野, onda vx610 / vi10 肯定可以裝到market !]

不過似終大陸機, 部份HK apps未必可值接裝, 要用間接方法, 但一般用的apps都可以簡單裝到!

大宅

vip4123 發表於 12-6-23 22:50
裝APPS除左在google market下載, 可以下載APK檔來裝的!
你要裝 market, 可以上網找最新的 "google play.ap ...
會有好多Game裝到玩唔到

大宅

dikko 發表於 12-6-24 15:55
會有好多Game裝到玩唔到
有咩GAME國產機玩唔到?
(我手上有部, 可否事但list幾個名來試下, 試完可報告大家!)

侯爵府

畀面勳章

回覆 PaPa 的帖子

Facebook apps 裝唔到可以轉用 Friendcaster,
仲好用...

大宅

vip4123 發表於 12-6-25 00:29
有咩GAME國產機玩唔到?
(我手上有部, 可否事但list幾個名來試下, 試完可報告大家!)
...
大部份賽車Game都玩唔到.............多數裝到開唔到..
開到控制唔到.......

大宅

dikko 發表於 12-6-25 10:27
大部份賽車Game都玩唔到.............多數裝到開唔到..
開到控制唔到.......
平板等無實體控制的機玩賽車GAME係難控制, 如用電話得3-5", 重難玩!

不過部份玩唔到/開唔到的GAME/apps, 好似關用乜野CPU事...
如主要打機/睇片, 7"MON+ 大多數時間好過3-5"的MON仔的,
暫時平價(八舊以下)平板都有佢生存價值!

大宅

vip4123 發表於 12-6-25 13:26
平板等無實體控制的機玩賽車GAME係難控制, 如用電話得3-5", 重難玩!

不過部份玩唔到/開唔到的GAME/apps, ...
你說得對.是關cpu事....即是買之前你要睇用途囉

珍珠宮

2024年龍年勳章

dikko 發表於 12-6-26 00:33
你說得對.是關cpu事....即是買之前你要睇用途囉
咁買雙核得嗎?

大宅

PaPa 發表於 12-6-26 00:48
咁買雙核得嗎?

買機用途?
[或其望部機那方面有較佳表現? 打機/睇片/上網/睇書/外型靚/名牌子/平/ 樣樣都要... ]

大宅

PaPa 發表於 12-6-26 00:48
咁買雙核得嗎?
未試過唔知幫你唔到.不過我唔會再浪費金錢係呢D平板身上

珍珠宮

2024年龍年勳章

dikko 發表於 12-6-26 01:12
未試過唔知幫你唔到.不過我唔會再浪費金錢係呢D平板身上
請問你有乜好提議?
我主要係用佢嚟:睇片、玩遊戲、facebook、e-mail、上網。

大宅

PaPa 發表於 12-6-26 01:14
請問你有乜好提議?
我主要係用佢嚟:睇片、玩遊戲、facebook、e-mail、上網。
...
我以前用過三星第一代七吋...你講的全部做到.

大宅

PaPa 發表於 12-6-26 01:14
請問你有乜好提議?
...

>>主要用途:睇片、玩遊戲、facebook、e-mail、上網
大部份平板都得...

e.g.
平D就VI10 HK$668.65 (495*1.27+40) [VI10]
貴D就 ipad2 HK$3,080

*註:部vi10精英版, 可以用瀏覽器開FACEBOOK, send野睇野無問題,
    但唔係隻隻facebook game 都玩到,這點要留意!

的的  你好~

請問VI10可以在那裡買?  發表於 12-7-9 04:54

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

hpysme 發表於 12-6-6 23:47
回覆 hpysme 的帖子

關於能否用 Facebook的問題, 今晚我試裝 Facebook 個 App, 先在Play Store (以前叫 An ...

唔知你解決左手寫呢個問題未, 我都買左呢部既旗艦版, 有d手寫輸入法既apps可以download架..

另外如果你睇到呢個msg, 你望一望訊息呀, 我有少少野想問下你, 關於部機架, thanks

首頁

尾頁

跳至