夫婦情感

跳至

首頁
12345...37

尾頁

侯爵府

好似返回讀書時追睇小說既感覺 ~

kin818kin    發表於 13-2-6 12:56
MYbbzone    發表於 12-7-31 15:25

男爵府

回覆:我與C6的崎嶇之路(長)

大宅

子爵府

超好睇!

大宅

禁止訪問

男爵府

All is well ends well.
Do not count your days down!

別墅

跟住呢?

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

冇啦
等你

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

留位, 好睇, 我覺得好浪漫呀! 好似偶像劇情節...

子爵府

第四節:

係MA論文完成後至畢業禮期間,都有大半年近9個月既時間,呢段時間我係佢公司做野,邊做邊學,由於全部人都已經好熟,大家都互相信任好似另一個family咁,工作上真係有好大滿足感。

呢段時間,C6公事上一直做野都好大壓力,而佢越辛苦,就玩得越勁;佢同D客同埋其中一個partner真係花天酒地,公司同事都有講我知佢地D野,有時我當佢始終都會返屋企,我都算,除左去俄羅斯果次,佢點玩都會返屋企,不過可能已經係清晨5點。

當然我會好唔開心,但佢都有對我好好既時候,佢會同我搞好特別既生日party,會攬住我跳舞唱歌,佢知我鍾意art,佢病住都扮無事陪我去行museum,佢知我鍾意狗,特登去同我領養左一隻狗,但佢本身唔鍾意,因為怕整爛屋企D傢具,佢D珍藏designer chairs;一諗起佢對我既好,我就繼續落去,就算佢飲到嘔晒咁返來,我咪幫佢抹身清理。有時候,諗返當時雖然未結婚,但感覺已經好似係佢老婆咁。

畢業禮前一星期,我父母從香港過左來,佢工作更忙,但都有陪我地食下飯,第一次見家長,我爸男人睇男人好準,已經知佢個底係點,非常之唔鍾意佢,一直都無咩對話,而我媽就做好人,同佢保持友好對答。本來事情都一切順利,直到佢出事果晚,佢朋友打比我話佢入左邊間醫院,我飛車去到,佢朋友驚到面都青晒,成個人都震晒,反而我好冷靜咁問佢發生咩事,佢OD係急症室急救緊。果一刻我仲見到有兩個女人係度,都係一臉驚慌,我知佢地就係平時C6玩開果種女人,一睇就知,我行過去同佢地講,我係佢女友你地可以走,有咩事你地都唔需要知,以後都唔好再見。

諗返,完全唔知自己點解果一刻咁冷靜,又咁串。佢地無癮走左,後來知度C6無事,我連睇都唔去睇去,一路都好冷靜咁無講野離開左醫院。返到屋企已經係清晨,當日就係我畢業禮,我成晚無瞓,個人好亂,但我知我唔可以比我父母知,我點都要做戲捱埋呢一日,所以,當日畢業禮成為我人生中最感觸、最混亂既一日。

我一早去到父母酒店會合,到畢業禮,面對大學中所有同學、教授,同每個人、每個朋友social,到所有儀式、程序完結,然後同父母食飯,送佢地返酒店,我一直都係保持同平時一樣,父母問C6去左邊,我話佢工事太忙來唔到,我全日都交足戲,直頭覺得自己係oscar最佳女主角!無人發現我有唔妥。

但我全日個心都好似爛左一樣,粉碎左一樣,撕開左一樣,直到送完父母返酒店,我終於獨處,我一個人係架車裡面,崩潰喊喊喊喊喊,喊到抖唔到氣,覺得真係要到此為止。點解,點解我咁辛苦去完成一D野,但之後竟然被你一手輕鬆破壞晒,你破壞左一段關係、我對你既信任、我地所有感情,仲破壞埋我既人生,你令我覺得生無可戀,一齊都係無意義,包括我當日得到的MA Hon,呢幾年一切都無意思,你令我呢幾年既生活成為笑話。

由於心死,我無再理佢。我打比佢朋友,得知佢無事,我就唔去醫院睇佢。佢幾日後出院自己返到來屋企,佢可能知衰,期間一直唔敢打電話搵我。佢返到來,我即刻同佢講,我地要正式完喇。我已經執晒野準備離開,但都想面對面同佢講。當時佢呆左,完全無反應,佢問我係咪真係要完結,我肯定咁講係,佢就無再出聲,無挽留我。當時我覺得,咁都好,大家爽快D,唔好婆婆媽媽。而無論我幾傷心都好,都唔會係佢面前表現出來。

就係咁,大家好冷靜之下,第一次分開。我返香港,準備係香港工作,重新開始生活,但我只係帶住一個驅殼,感覺唔到自己存在,我記得,離開當日上機,知道自己短期唔會再返英國,終於結束多年在英國的生活,我喊到停唔到。(續)

大宅

繼續pls

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

複式洋房

回覆:oguh 的帖子

如果深厚的感情基礎將造就一段非常人所能體會的人生!你,此生無憾唉!

大宅

回覆:oguh 的帖子

等妳

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

留位

男爵府

好精彩, 追!

侯爵府

畀面勳章

留個前排坐位呀!唔該

子爵府

留位

子爵府

BK Milk勳章

好精彩。。。不過好攰呀。。咁大上大落既愛情。。。
我都係鐘意平淡多D。。。。

首頁
12345...37

尾頁

跳至