興趣嗜好

跳至

首頁
12345...30

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:第三天,刺媽好努力餵奶照顧刺b,今日比蟲

原帖由 carolyan882 於 13-05-11 發表
第三天,刺媽好努力餵奶照顧刺b,今日比蟲蟲都肯食,但刺媽個樣好累呢。(5.11)
一路餵一路訓,好可愛

---生命無價,請支持領養---

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

meko~ 發表於 13-5-11 15:15
我都係我其實好想養狗,但成日沒人在家要返工,佢好慘的,我都計劃緊養小天,不過未養過,有什麼要注 ...

去愛協...有得領養, 最近睇到有兩隻可領養.
我最近都有養小天, 是在網上領養回來, 養了兩星期多, 有一隻眼仔發炎受感炎, 睇左兩次醫生, 最後都壞死了, 要做切除手術.
我個隻小天好少叫, 不過好鬼嗲, 唔咬人的, 最鍾意比人掃佢個頭仔, 我每日都會抱佢出來, 傾下計, 摸下佢.
要食天竺鼠糧, 牧草, 維他命C, 新鮮蔬果等, 要飲煲過既水.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

carolyan882 發表於 13-5-11 15:02
第三天,刺媽好努力餵奶照顧刺b,今日比蟲蟲都肯食,但刺媽個樣好累呢。(5.11)
刺媽加油

子爵府

回覆:我家刺刺生左B

第4天刺b大左少少,刺媽食多左野,一食飽飽就開工餵奶及照顧bb.

子爵府

回覆:我家刺刺生左B

第一天及第四天增長了不少,要健康長大,等多十數天就可以抱下你地啦!

克洛怡  好可愛~~  發表於 13-5-13 09:24

大宅

引用:第一天及第四天增長了不少,要健康長大,等

原帖由 carolyan882 於 13-05-12 發表
第一天及第四天增長了不少,要健康長大,等多十數天就可以抱下你地啦!
好得意呀!!

子爵府

要日日update 啦!好精彩!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

引用:第三天,刺媽好努力餵奶照顧刺b,今日比蟲

原帖由 carolyan882 於 13-05-11 發表
生完 b 頭幾日真係奶攰,沙律都係攤左幾日先叫正常返。

越睇你既刺仔我就越想養

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

引用:第一天及第四天增長了不少,要健康長大,等

真係好可愛

過多十日人抱得刺 b 喇

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

子爵府

miriam 發表於 13-5-12 22:49
生完 b 頭幾日真係奶攰,沙律都係攤左幾日先叫正常返。

越睇你既刺仔我就越想養

不如留隻比你啦~

王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+13-5-12+22:49+生完+b

不如留隻比你啦~
我會畀人

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+carolyan882+於+13-05-12+發

原帖由 miriam 於 13-05-12 發表
我會畀人
緣份到啦太婆刺刺唔百厭,可以諗諗

子爵府

miriam 發表於 13-5-12 23:01
我會畀人

可能你個女會愛上呢~~~~

子爵府

meko~ 發表於 13-5-12 23:04

講得岩...!

王國長老

引用:Quote:原帖由+miriam+於+13-05-12+發表我會

原帖由 meko~ 於 13-05-12 發表
我真係想養左好耐,但五個籠好易家變

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+meko~+於+13-05-12+發表緣份

原帖由 miriam 於 13-05-12 發表
我真係想養左好耐,但五個籠好易家變
買個架咪得囉

子爵府

引用:Quote:原帖由+miriam+於+13-05-12+發表我真

原帖由 meko~ 於 13-05-12 發表
買個架咪得囉
Meko,好提議。
我今日先同老公講,他朝我地可以上樓,就去買個架,放晒我d竉物,咁就好perfect.

王國長老

carolyan882 發表於 13-5-13 02:12
Meko,好提議。
我今日先同老公講,他朝我地可以上樓,就去買個架,放晒我d竉物,咁就好perfect.
我都想搵到個位放架

沙律已經係訓檯底, 鼠 b 可能會疊係肥懵同細囝籠上面.

子爵府

引用:Quote:carolyan882+發表於+13-5-13+02:12+M

原帖由 miriam 於 13-05-13 發表
我都想搵到個位放架

沙律已經係訓檯底, 鼠 b 可能會疊係肥懵同細囝籠上面.
你的鼠b唔係會有人領養,你自己都會留返幾多隻養。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

meko~ 發表於 13-5-11 15:15
我都係我其實好想養狗,但成日沒人在家要返工,佢好慘的,我都計劃緊養小天,不過未養過,有什麼要注 ...
佢地又唔會成日叫,D聲有D尖但唔算好大聲。朝朝一見我起身就叫我俾野佢地食。
小天係群體動物,如果唔可以成日陪到佢就最好養一對。
我都係要好夜先返屋,所以我都係養一對..佢地好鬼FD,
會係個籠入面玩捉E欣,點爭食都好都唔會打架,
如果我抱開一隻另一隻會係咁叫搵佢。

首頁
12345...30

尾頁

跳至