2015年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

子爵府

cloud.lee 發表於 14-6-17 12:19
我同你情況一樣~
你買咗咩牌子bra?我發覺即使換大碼,有鋼圈bra始終唔舒服……
...
我第一胎時一個月到已經要換bra,全部係無鋼既唔係因為肥左係因為cool住想嘔,個時我原本著70圍但要買90著,著到勁鬆先舒服D
我第二胎,個幾月到媽咪已話早排已經覺得我pat連大脾位肥左仲以為我肥返…現在11wk,好像四個月咁,下星期做埋oscar就可以認啦

大宅

我由於經期唔太準, 其實都仲未知自己幾多個wk ka, 但我就一驗到就講左比我媽知.. 可能我媽開心得滯... 又講左比我麻麻知... then, 全部親戚都知哂... 雖然唔係話自己迷信, 但確實我係有點擔心
由於我本身個肚腩都幾大下, 平時都有人會讓坐比我, so... hahaa我無咩分別, 暫時

別墅

bbfaye 發表於 14-6-23 20:57
我第一胎時一個月到已經要換bra,全部係無鋼既唔係因為肥左係因為cool住想嘔,個時我原本著70圍但要買90著 ...
我未肥呀,胸大咗D,主要驚箍住透唔到氣唔舒服。
依家唯有著運動bra頂下。
外表仲睇唔出有咗,不過勁多胃氣嚇到人囉~

洋房

回覆 ekgw 的帖子

我第一胎,而架8w5d 都未見肚,不過最近飲奶多左,所以肥左少少。
一有左的時候就已經同雙方父母分享左,都係一件開心事,雙方父母咁親,比佢地知道分享喜愉。加上成日同佢地食飯,比佢地知道就識得遷就一下我有什麼我不能吃,我媽咪成日煲湯,比佢知道就識就我煲什麼比的飲。

放鬆D,唔好比其他人影響心情最緊要,過左12W過關就可以分享啦~
讓別人都識得錫住你~加油!!

大宅

回覆:1月媽媽們現肚未呀?

第二胎!大仔2歲半,醫生話第二胎反大好多,個肚又現,嘔到飛起又瞓得差

大宅

AKi333 發表於 14-6-13 19:50
就快9w,其實我未食野之前個肚仲係平既,但一食野就會有胃氣脹,脹到好似有左3個月咁,上星期老公喺fb post ...

SAME SAME AR,點解個胃會咁脹,我脹到好痛

別墅

回覆:fasic88 的帖子

我明天去私家做早期、安心D

別墅

hi,我第一胎,剛12w多幾日,自己同老公都會見到個肚就係漲漲地(我覺得有一半係本身肚腩脂肪-_-#)

一向都肥肥地,著開鬆身衫,所以暫時無人覺。
不過有d朋友知我有計劃,都成日講笑中左未,我想等埋2星期,唐氏&其他報告正常先叫做宣布俾fd既朋友知。

自己亞爸亞媽同老爺都知,不過千叮萬囑唔好同親戚講住。幸好未有親朋勁關心詢問我地,即保密工夫ok

子爵府

iF@YC 發表於 14-6-29 11:17
hi,我第一胎,剛12w多幾日,自己同老公都會見到個肚就係漲漲地(我覺得有一半係本身肚腩脂肪-_-#)

一向都 ...
我過幾日做唐氏,做完可以唔使掩飾個肚啦,我同上胎一樣親戚會主動講,其他人全部見肚知

複式洋房

我而家10W, 日頭個肚好漲, 可能日頭唔太去到小便
夜晚訓覺要去小便2-3次
起身個肚就無咁大
想問下係咪12W就一定=3個月架喇??
你地3個月就會宣佈? 定等到4個月先??
我99唔準我係FACEBOOK度宣佈.....

大宅

yanyanyan83 發表於 14-6-30 16:51
我而家10W, 日頭個肚好漲, 可能日頭唔太去到小便
夜晚訓覺要去小便2-3次
起身個肚就無咁大
我朋友叫我足晒12wk,即13wk可講,但我自己都唔會特別宣佈,除非是好朋友同親戚,都想過咗照結構先,始終照結構好重要~

大宅

第二胎,大囡3歲,上星期睇完私家,預產期由1月30改到1月21,由5周開始成日暈,胃脹,反胃,胃酸倒流,口淡淡,聞到嘢作嘔⋯怕嘈,易忟⋯日日都係度倒數,渡日如年,唔知幾時先可完成呢D地獄式的折磨

大宅

家陣有少少,但唔太覺

大宅

引用:1月媽媽們你地現肚未呀

原帖由 ekgw 於 14-06-13 發表
1月媽媽們你地現肚未呀?
我本身少少肥, 而家未夠3個月都有D肚啦, 好明顯下
有八卦同事開始係度 ...
第2胎個肚細過第1胎

大宅

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投

而家13週, 肚都係少少大 (好似肚腩仔咁), 食完野就會明顯啲, 不過仲係成日漲住漲住咁, 琴日in陪月, 佢話我脾胃唔好, 叫我飲多啲湯水喎

洋房

回覆:1月媽媽們現肚未呀?

我第一胎,12週,已經好似5個月咁

大宅

我第二胎,依家12w多,輕左3-4磅,個肚細個上一胎, 暫時未有人發現. 早幾日照左唐氏,大致ok. 我都未同99講,想等埋報告先講.

大宅

回覆 bbfaye 的帖子

我都係要著勁鬆bar先舒服D,踏入14周,未有人八卦問我

複式洋房

回覆:1月媽媽們現肚未呀

我現在14w ,但唔覺得係肚,係肚腩,超級大兩層咁,成日想佢快d大現肚唔係得肥肚腩

大宅

引用:我現在14w ,但唔覺得係肚,係肚腩,超級大

原帖由 dolphine88 於 14-07-21 發表
我現在14w ,但唔覺得係肚,係肚腩,超級大兩層咁,成日想佢快d大現肚唔係得肥肚腩

...
me too想現肚黎cover本身個肚腩,我依家都係14W,第一胎,我估我可能要等多5~6W後先會現肚,因為我本身個肚腩實在太大了

首頁

尾頁

跳至