自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

tiramisu_hk 發表於 24-5-15 19:44
最哽耳係何伯叫亡妻做前妻個老婆之前同你捱,過咗身你搵到隻貪錢河馬就叫佢前妻,啲錢仲想益隻河馬 ...

所以我好唔明bk啲女人竟然仲會話啲仔女唔啱, 畀著我係啲仔女, 個老豆咁痴線, 我剷到佢上天花板添呀

而家個case唔係正正常常搵個老伴
, 識咗幾個月係咁呃幾十萬, 仲要攞一百萬出嚟, 擺到明係昆錢, 啲仔女唔阻止都唔係人啦

子爵府

回覆樓主:

亡妻慳一輩子嘅錢去貼個貪錢女人,仔女家用當自己賺返黎,唔怪得仔女嬲到講粗口,對阿媽都無大手筆。

呢個阿伯仲係全港人面前認叻 ‘後生仔都唔夠佢勁’,咸濕到爆,甘願被人騙財。

大宅

ychan^ 發表於 24-5-15 18:18
睇完幾輯東張完全睇得出新何太系大話精:
-話自己46歲(結婚證書系43歲)
-話自己識咗何伯1個幾月提出結婚 ...

有啲唔明, 有冇人解答到

點解細女可以單簽拎走啲錢? 反而個老豆要雙簽先可以取消定期拎錢?

珍珠宮

janetlam74 發表於 24-5-15 18:43
垃圾老母
自己温佬仲要攪個仔
仲攪人地仔女

房署有嘢做囉,快啲去查下河馬仔嘅資產包括大陸層樓

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

mandy952 發表於 24-5-15 17:22
其實續弦唔係問題,問題係應該揾個正常嘅
譚道德就係一個好例子,仔女都好支持佢再婚
...

其實五个仔女都各有家庭,未必可以時刻陪伴佢哋個老豆。況且亞媽都已經走咗9年,佢遇到一個人可以陪下佢,有人睇住個老豆,何樂而不為? 只要唔係太過份,一個月使一萬幾千咪當請個工人囉!但係河馬實在太大咬,未結就就去銀行攞錢(蝕息都唔在乎),係人都睇得出個女人係呃佢錢㗎啦!所以細女先下手為強真係係好啱喎!

珍珠宮

Kellytai 發表於 24-5-15 20:24

點解細女可以單簽拎走啲錢? 反而個老豆要雙簽先可以取消定期拎錢? ...

咸濕何伯扮晒嘢佢自己心知肚明啦,佢同河馬去拎錢都預咗係單簽,That’s why佢都無叫細女去銀行簽名,只係筆錢比細女早著先機提走咗咸濕阿伯先心有不甘老屈銀行要雙簽,撒野博同情

洋房

符合呢度嘅氣氛支持大灣區融合
我撐何生何太

珍珠宮

LekGirl 發表於 24-5-15 20:26
其實五个仔女都各有家庭,未必可以時刻陪伴佢哋個老豆。況且亞媽都已經走咗9年,佢遇到一個人可以陪下佢, ...

無錯,當請咗工人都要比錢嘅,不過河馬實在太心急太大貪,先會令人憤憤不平。

Love and Kindness are never wasted.

大宅

janetlam74 發表於 24-5-15 18:43
垃圾老母
自己温佬仲要攪個仔
仲攪人地仔女

佢仲要理直氣壯
呢啲咁嘅騙子影衰曬啲女人 枉為人母

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

其實五个仔女都各有家庭,未必可以時刻陪伴佢哋個老豆。況且亞媽都已經走咗9年,佢遇到一個人可以陪下佢, ...

我相信大部份仔女,都唔會太介意父母搵過另一半,如果另一半真係會好好照顧佢,但呢隻河馬好明顯頭一個月已經掠走幾十萬首飾珠寶,之後又想昆多100萬做什麼生意,如果一切順利不出半年佢以可以捲走晒所有錢,跟住仲點會理何伯呢?

琥珀宮

全香港人都知,係何伯唔知

子爵府

點解細女可以單簽拎走啲錢? 反而個老豆要雙簽先可以取消定期拎錢? ...

我唔肯定,但我開過聯名普通戶口,開戶時係可以決定要點先可以拎錢,例如A同B開戶,可以揀A自己一個就可以拎,但B要拎要同A一齊去拎先得,可能當初同細女開戶,細女知伯伯本身有其他戶口有几十萬,無拿拿唔會要係定期拎錢,如果有需要都會同佢一齊去,萬一無通知佢一定係有問題,可能比人呃,所以咁樣設定都唔一定

珍珠宮

應該系單簽就可取錢,但亞伯帶個肥婆去取一大舊錢,銀行應該警愓,會問下肥婆系邊個(當時都未結婚)銀行一睇就知系騙案,應該打電話比佢個女,阻一阻就攞吾到,跟住細女就單簽攞走d錢,所以伯虎未話銀行同細女有利益關係先比佢取囉

子爵府

麟媽媽 發表於 24-5-15 20:39
我相信大部份仔女,都唔會太介意父母搵過另一半,如果另一半真係會好好照顧佢,但呢隻河馬好明顯頭一個月 ...

性格不合,同佢前任一樣處理

珍珠宮

好詳盡

伯爵府

牛年勳章

bufferzone 發表於 24-5-15 18:57
2月20號拎走晒450萬,點解之後阿伯仲有幾十萬買錶、買介指?
何生應該仲有其他戶口
...

不過又有啲奇怪,結婚前新何太已經知道何伯冇咗450萬,都仲肯結婚,應該知道爛船都有三分釘

別墅

~香奈兒~ 發表於 24-5-15 21:25
不過又有啲奇怪,結婚前新何太已經知道何伯冇咗450萬,都仲肯結婚,應該知道爛船都有三分釘
...
所以咪上東張
焗仔女俾返450
點知一面倒支持仔女
同埋呀伯肯定唔止得450
啲金器錶都要錢買

水晶宮

成個milestone
建議要置頂,成個騙案咁。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

babycam 發表於 24-5-15 19:48
二婚老公係老人家已經過咗身

噢,無機會出場。

水晶宮

~香奈兒~ 發表於 24-5-15 21:25
...

係囉,我估2月20知道細女拎走晒錢,亞伯驚失去肥婆,所以立即答應結婚。肥婆正式成為新何太後,諗住可以明正言順追亞伯仔女數。利用東張迫班仔女拎返d 錢出黎。

首頁
23456...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊