興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我啲狗食緊NOW,佢話係grain free嘅。 以前有隻北京有敏感問题,好多乾糧都唔食得,我就轉咗俾生肉加生嘅菜佢食。
To be or not to be, that's the question

子爵府

原來咁多狗狗食cxxxdxe!

我想講一個故仔。

我有2隻金毛, 因為年紀大, 寵物店老板話我2隻狗狗要轉老狗糧, 咁就介紹左我買cxxxdxe。
轉左幾個月後(我唔係好記得exactly幾耐, 不過都食左三四包), 我其中一隻狗開始尿頻而且小便有血, 於是就帶佢睇醫生。經過照x光同ultrasound+驗血, 証實佢個膀光結晶(即係開始結石) 。當時醫生問我地隻狗食咩狗糧, 我地話左俾醫生聽之後, 醫生話之前己經有狗狗食左呢隻狗糧又係出現咁既情況。好彩後來食配方糧後d晶體溶左, 無事。而我另一隻狗狗個腎都有問題, 又係要食配方糧。

我唔知我向度咁講會唔會俾人告, 不過因為咁我兩隻狗狗舊年係咁睇醫生, 我非常心痛同擔心, 幾驚佢地就咁離我而去。

Waiting for YU

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我隻八哥食緊 無穀物 oven-baked
西北女就食exclusion diet o既馬肉

子爵府

foam is good for poodle

瑪瑙宮

畀面勳章

我隻係金毛狗, 食Sportmax, 一袋成40lbs

男爵府

MUJI 依家食緊Pronature_大西洋三文魚及糙米狗糧呀
Cheers,

阿檬

大宅

引用:原來咁多狗狗食cxxxdxe!我想講一個故仔。我

原帖由 YeungSiuB 於 12-02-27 發表
原來咁多狗狗食cxxxdxe!

我想講一個故仔。
我家三隻史納莎,食lee個老犬狗糧,其中有個經常嘔,後來轉咗狗糧就無事

複式洋房

Fromm

別墅

Dr.B and Orijen 六種魚, 輪流食, 毛色深咗, 唔錯~

民房

我隻一歲poodle同八歲八哥都食緊fromm三文魚味,超鐘意食.之前我隻poodle都轉過幾隻糧,佢都唔係咁食,整到得排骨,而家轉左三個月糧,開始肥返.

男爵府

我想問呢~~
Orijen 呢隻糧~~

食o既份糧係唔係比平時o既糧少d ?
咁狗狗平時食大左個胃, 轉食呢d糧咪會唔夠飽law~~

男爵府

有冇狗狗食過
EVO
NATURELOGIC
WYSONG無澱粉狗糧
NV INSTINCT

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

amystarcrest 發表於 11-10-3 13:30
我隻貴婦,3個月大,遲下想轉糧,有無咩好介紹?謝

我自己的HOMEMADE狗糧。
其實好似人食的肉餅咁,但係當然無任何調味啦。
笑下又一日。放鬆下啦大家!

別墅

回覆 sorsor1129 的帖子

我隻貴婦仔三歲半6KG重每餐大約60粒orijen雞味,一日兩餐,再加一些生果當小食。食得幾fit

子爵府

我隻囝之前食呢隻oven-baked食到成身爛哂起哂紅色粒粒.. 我見呢隻價錢唔平, 諗住貴野有好野, 由之前食開FROMM轉食呢隻(我記得一開始係食羊肉味)佢有分大粒定細粒, 第一次試羊肉都OK, 係D便便嗅D. 但係隻囝好鐘意食, 平時食開FROMM開餐果時佢係無乜反應, 但係呢隻OVER-BAKED佢食到餓狗搶屎咁比幾多佢都照食得落(我同老公試食過真係好香我覺得有小小公仔面味), 後來又比佢試OVER-BAKED既魚味, 跟住就出事啦. 我唔知係因為佢唔夾魚味, 定係我買左水貨. 睇左我成千蚊E生... 依家又要食返FROMM

男爵府

回覆 borborma 的帖子

你怕唔怕隻狗糧d蛋白質高得滯?

我見佢成犬老犬個蛋白質都成40%

別墅

其實每餐60粒都OK,加上佢每日都落街跑,同埋佢飲水都夠 (我逼佢飲)

大宅

回覆:你地狗狗食緊咩狗糧?

我兩個衰仔都食緊fromm grain free, + 魚油/海草粉,d毛滑左好多

別墅

回覆:你地狗狗食緊咩狗糧?

食K9

大宅

我個寶貝食SUPER GOLD薯仔魚糧,已經九歲多一直好健康,無睇過醫生

首頁

尾頁

跳至