興趣嗜好

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

bkfans 發表於 12-5-29 17:56
我最中意貓反晒肚咁瞓, 真係咁多年百看不厭, 次次都會笑....

係呀,真係百看不厭,尤其反肚的,真係超得意,我覺得貓貓得意過狗很多很多!

珍珠宮

ballballkaka 發表於 12-5-29 17:53
好可愛呀,特別鍾意細貓。

我唔敢再養貓貓喇。

其實我成日諗點解咁多人會可以唔見貓貓,走失了的,如在家養的,真係無咩機會可以走失的,除了住村屋!

珍珠宮

KT0603 發表於 12-5-29 17:56
有老樣睇咖,我老大猫毛由雪白變成枯黃乾旱,毛髮不再順滑,無得做白猫王子。
仲有,就無爪子變厚 ...

原來係咁架,你唔講我真係唔知喎,咁我大貓老咗咪唔咁青靚白淨囉,黃咁咁囉!!!!

珍珠宮

LAMLAMLEI 發表於 12-5-29 17:54
養得好靚啊~
好得意

多謝!記得第一天看到大貓,我真係唔多敢掂佢,真係好DIRTY,佢之前應受了很多苦,在元朗村屋出面養的,不是屋內養,這個人有20多隻貓,太多養唔掂,先比人,不停又生貓BB,佢瘦得好可憐一定無啖好食!睇住佢個樣變到咁靚仔,真係好開心的!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

2隻都好得意

珍珠宮

grace318 發表於 12-5-29 17:01
多謝你偉大的愛心, 佢地先可以好好地生活 !!
希望大貓唔好生在福中不知福囉,希望佢有天明白我哋係好愛佢的,要乖些!唔好咁惡啦,佢真係唔知出面貓世界係多慘呢!看到自己兩隻咁幸福,在街上一看到任何貓都會感到難受!太多流浪貓了,好可憐呢!

禁止訪問

回覆 回覆:up88的帖子

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆:大貓和細貓第一天回家時和今天的對比!!!

伯爵府

up88 發表於 12-5-29 17:55
我好想領養係由BB開始,所以都一定會選一個月大開始養的,因想由BB開始由我照顧的,
貓訓覺時的樣子真係好得 ...

我4隻貓都係向義工到等左超過半年都未有人要
(但其中一隻由BB開始等都無人要,1歲時我向義工到見到佢就接左佢返來)
BB通常都一定有人要,
BB開始照顧應該會比較容易教
好少會聽到好似大貓咁由細已經咁惡
好似通常D向街生活過比人嚇過D貓先咁惡

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

cute

My Two Princess

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

up88 發表於 12-5-29 17:33
我兩隻都好驚出門口架,一定唔敢走,一抱佢出門口關口,我哋都出埋門口陪佢的,佢已驚到慘叫,不停跳高要開門入 ...
我果隻唔係唔驚, 但係就要出去八下

正宗貓性格, 你想佢去就唔出, 唔想佢就係都要出

珍珠宮

smile369 發表於 12-5-29 18:14
嘩~隻大貓咁惡架,好在有隻細貓咁嗲你可以鍚吓佢咋.

係呀,如果到依家都未有細貓我都唔會我哋會點,,以前成家都為咗佢攪到真係好唔開心,令我情緒都好失控,個仔已經難教,激到我半死,再來多隻貓比我更難攪,我真係好辛苦好辛苦!!!!有咗細貓,大家都心情平和了很多,平行番些!mouth:

珍珠宮

我想生三個 發表於 12-5-29 18:17
如果唔係細個一早絕育,兩仔一定打硬交!

之前都係咁打打打打打打,沒停沒了,大貓同細貓都係在8個月大時絕育的,依家都一樣會打打打打,要我好惡咁佢先收手!不過有時看到佢哋打,又真係好好笑!大貓一手按住細貓個頭,細貓又要還拖,手又短唔夠長,大貓又再一巴掌打落細貓臉,

珍珠宮

elong 發表於 12-5-29 19:21
我4隻貓都係向義工到等左超過半年都未有人要
(但其中一隻由BB開始等都無人要,1歲時我向義工到見到佢就接 ...

咁點解這隻貓B可在義工等一年都會無人要佢,貓B通常好搶手的!手快有手慢無的!
係啦,我都係咁諗,唔知佢之前係元朗這一個多兩個月係點生活,令佢咁唔鍾意人類!咁無安全感!

珍珠宮

rubyplk 發表於 12-5-29 19:34
我果隻唔係唔驚, 但係就要出去八下

正宗貓性格, 你想佢去就唔出, 唔想佢就係都要出

佢真係會敢自己行出去你家門口自己走去八下嗎,我兩隻都只會站在門口伸個頭出去望吓,一拖佢出去,即速逃躲埋唔敢出來!一聽到門口大聲點,有人經過都會搵地方躲埋!超不安好驚的!

禁止訪問

引用:Quote:up88+發表於+12-5-29+17:33+我兩隻都

禁止訪問

引用:Quote:KT0603+發表於+12-5-29+17:56+有老樣

首頁
23456...10

尾頁

跳至